Çözüldü Windows güvenliği Trojan buldu

• Konuyu başlatan YeqE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 222
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

YeqE

Centipat
Daha fazla  
Anlamadım. ChatGPT'den virüs bulaştı diyor. Geçen de AdBlock uygulamasından (Chrome mağazasından) trojan bulaştı diyordu. Sallama işi gibi geldi.

1770489837901.png

Çözüm
Anlamadım. ChatGPT'den virüs bulaştı diyor. Geçen de AdBlock uygulamasından (Chrome mağazasından) trojan bulaştı diyordu. Sallama işi gibi geldi.

Eki Görüntüle 2656214
Vay be, forumda Shady Panda'ya yakalanacak kimsenin olmaması şaşırtıcıydı şu ana kadar.

Chrome/Edge Extension olarak neredeyse 7 yıldır üzerinde çalışılmış bir işlem.

Windows Defender bir süredir toparlıyordu, temizlemiş. McAfee* ile tarattığın için temiz. Lakin tüm sistem taraması yapmalısın. Ayrıca telefondan da şifrelerini değiştir. Shady Panda sadece bilgi çalan bir set değil, pek çok bilgiye erişmeye çalışan bir set. Farklı reklam ve ikna(?) yöntemleri ile başka bir şeyler kurduysan onları da incelemen gerekebilir.

İndirilmemesi gereken ve hala Chrome mağazasında bulunan Urban Vpn Proxy:
1770490857389.png

Aynı Dev'den indirilen programlar da Shady Panda kategorisindedir - elimde sıralı tam liste yok ancak 100'den fazla dev açmış olabilirler.

*Işıklar içinde uyusun Whackd efendi.

Eki Görüntüle 2656214

Hocam bende şimdi konu açmıştım ve her şeyimi de kaybettim çözüme ulaşamıyorum, ne yapıp edin önüne geçin.

Eğer orijinal sitesinden indirmediyseniz virüs yemiş olabilirsiniz.

Yok hocam GPT'yi indirmedim kendi internet sitesinden kullanıyorum. AdBlock'ta zaten başka bilgisayarımdada kullandığım bir AdBlock uygulamasıydı ki zaten bilindik bir uygulama. McAfee de tarattım bir şey çıkmadı zaten.

ChatGPT'ye yazdığınız şeyleri çalan bir infostealer virüsü, biraz yanlış okumuşsunuz. Dosya konumunu (varsa) gösterir misiniz? Silinmiş zaten.

Eklentinin kodunu aratınca Urban VPN Proxy diye bir eklenti çıktı, her ihtimale karşı kaldırın bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı