Rehber Windows için VPN kullanmadan yasaklı sitelere girme yöntemi

Cloudflare DNS.
DNS 1: 1.1.1.1
DNS 2: 1.0.0.1

Google DNS.
DNS 1: 8.8.8.8
DNS 2: 8.8.4.4
Yok öyle değil HTTP kısmı için link istiyor orayı otomatik doldurma yapabiliyormuşuz öyle yaptım.
Roblox açmak için işe yaramıyor, siteye falan giriyor ama oyunu açmıyor.
Giriyor programı yeniden başlatın veya ayarlara girip DNS kısmını açıp hiçbir ayarı eklemeden kaydedin.

DNS engelini nasıl aşıyor, teknik detayı hakkında bilgisi olan var mı? Çalıştı ama merak ettim.
Nasıl Çalışır?

Pasif DPI
Çoğu pasif DPI, HTTP üzerinden erişmeye çalıştığınız engellenmiş bir web sitesine 302 Yönlendirmesi gönderir ve HTTPS durumunda ise TCP Reset gönderir, bu işlem hedef web sitesinden daha hızlı gerçekleşir. DPI tarafından gönderilen paketler genellikle IP Tanımlama alanı 0x0000 veya 0x0001 olarak ayarlanmış olur.

Aktif DPI
Aktif DPI'ı aldatmak daha zordur. Yazılım, Aktif DPI'ı aşmak için şu anda 7 yöntem kullanmaktadır:

1. İlk veri paketi için TCP düzeyinde parçalama
2. Sürekli (keep-alive) HTTP oturumları için TCP düzeyinde parçalama
3. Host başlığının değiştirilmesi
4. Host'taki başlık adı ve değeri arasındaki boşluğun kaldırılması
5. HTTP Metodu (GET, POST vb.) ve URI arasına ek boşluk eklenmesi
6. Host başlık değerinin harflerinin karışık kullanılması
7. DPI'ı aldatmak ve paketlerin hedefe ulaşmasını önlemek için düşük Time-To-Live (TTL) değeri, yanlış checksum veya yanlış TCP Sıra/Teyit numaralarıyla sahte HTTP/HTTPS paketleri gönderilmesi

Bu yöntemler TCP ve HTTP standartlarıyla tamamen uyumlu olduğu için herhangi bir web sitesini bozmamalıdır, ancak DPI veri sınıflandırmasını önlemek ve sansürü aşmak için yeterlidir. Ek boşluk, bazı web sitelerinde sorun yaratabilir, ancak bu, HTTP/1.1 spesifikasyonuna göre kabul edilebilirdir.

Program, paketleri filtrelemek ve kullanıcı alanına yönlendirmek için Windows Filtering Platform'u kullanan WinDivert sürücüsünü yükler. Konsol penceresi açık olduğu sürece çalışır ve pencereyi kapattığınızda sonlanır.

Aşağıdan Goodbye DPI'ı indirin.

2_any_country_dnsredir.cmd dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

Ayarlar ⚙'ı açın ve Ağ ve İnternet'e tıklayın.
Ethernet sekmesini seçin, ardından DNS sunucusu ataması altında Düzenle'yi tıklayın.
Açılır menüyü açın ve El ile'yi seçin, ardından IPv4 geçişini açın.
Tercih Edilen DNS altında, yeni DNS sunucusunun IP adresini yazın.
Alternatif DNS altında, yeni alternatif DNS sunucusunun IP adresini yazın, ardından Kaydet'i tıklayın .

Cloudflare DNS
DNS 1: 1.1.1.1
DNS 2: 1.0.0.1

Google DNS
DNS 1: 8.8.8.8
DNS 2: 8.8.4.4

Normalde Turknet harici internet sağlayıcıları DNS'i engelliyor ama bu 600 kb boyutundaki yazılım sayesinde çalışıyorlar.
DNS sunucusu atama alanını bulamadım.

Telekom kullanıyorum ve benim için işe yaramadı :/

Vivaldi tarayıcı kullanın. Her şeyi kendisi hallediyor. Ayrıca reklamları bile engelliyor. Ben gayet memnunum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı