Windows korsan IP kullananların peşine düştü

Tamindir üzerinde okuduğum bir haber'de Microsoft'un Windows ve Office'yi korsan seri numaraları ile aktifleştiren binlece kullanıcınn peşine düştüğünü söylüyor. Bu Microsoft'un hakkı fakat ortada şöyle bir durum var. Format atmayı bilmeyen arkadaşlar internet kafe veya teknik servislere gidip 20 - 35 TL karşılığında format attırıyor. Bu kullanıcılar, ürünlerinin sahte olduğunu düşünmüyor, çünkü para verip de format attırdı. Ama Windows bunu farkettiğinde kullanıcıdan işletim sistemi ve yüklü ise office'nin parasını alacak. Burada kullanıcının suçu ne? Benim bu konuyu açarak sormak istediğim şey şu ki; Bizler artık Linux kullanmak zorundamı kalacağız? Deneme sürümünde kullanalım desem, 3 günde bir format atılmaz o_O. Linux'a geçsek, program sıkıntısı var. 300 TL de paramız yokki satın alalım. Acaba Windows XP kullansak yine takip edermi? Hani tüm desteklerini sonlandırdı ya:rolleyes:

Moderatör'e mesaj: Biliyorum, Korsan'a destek yok. Fakat, forum içerisindeki kullanıcıların çoğu korsan kullanıyor. Bu bir tartışma konusu ona göre cezalandır.

Tamindir üzerinde okuduğum bir haber'de Microsoft'un Windows ve Office'yi korsan seri numaraları ile aktifleştiren binlece kullanıcınn peşine düştüğünü söylüyor. Bu Microsoft'un hakkı fakat ortada şöyle bir durum var. Format atmayı bilmeyen arkadaşlar internet kafe veya teknik servislere gidip 20 - 35 TL karşılığında format attırıyor. Bu kullanıcılar, ürünlerinin sahte olduğunu düşünmüyor, çünkü para veripte format attırdı. Ama Windows bunu farkettiğinde kullanıcıdan işletim sistemi ve yüklü ise office'nin parasını alacak. Burada kullanıcının suçu ne? Benim bu konuyu açarak sormak istediğim şey şu ki; Bizler artık Linux kullanmak zorundamı kalacağız? Deneme sürümünde kullanalım desem, 3 günde bir format atılmaz o_O. Linux'a geçsek, program sıkıntısı var. 300 TL de paramız yokki satın alalım. Acaba Windows XP kullansak yine takip edermi? Hani tüm desteklerini sonlandırdı ya:rolleyes:

Moderatör'e mesaj: Biliyorum, Korsan'a destek yok. Fakat, forum içerisindeki kullanıcıların çoğu korsan kullanıyor. Bu bir tartışma konusu ona göre cezalandır.
Tamindir'den program bile indirilmez zaten haberleri malum.

Ev kullanıcılarına serbest olduğunu biliyorum, ayrıca şirketlerin orijinal kullanması şart.
Tamindir'in bu videosu güzel ve dedikleri her yazılım için geçerli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olum adamlar işsizmi de milyonlarca kişinin peşine düşecek. Ben olsam düşmem. Zaten zenginim niye düşüyüm. Adamların vereceği 200-300 liraya mı bakacam. Hayır bence düşmez düşerse de bir yolunu buluruz.

Ev kullanıcılarının sahte kullandığını Microsoft biliyor. Bu haber asparagas.

Microsoft zaten parayı birgün alacağını biliyor.

Misal: Program geliştirip satacaksın, mecbur Windows lisanslı olması gerekiyor. Şirketine götürdüğün PC'de bile lisans olmak zorunda. Ceza yiyenlerin olduğunu biliyorum.

Bir bilgisayar kullanıcısıysanız ürününüzün sahte mi? gerçek mi? olduğunu bilmelisiniz. Bazı key satan yerlerde 60₺ gibi fiyatlara Windows 10 Pro oem key bulunuyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı