Windows kullananlar, neden kullanır?

Evet lisans parası var ama ödemek zorunda değilsin. Etkinleştirmeden de kullanılıyor ve risk alan biriysen bedava etkinleştirme yöntemleri mevcut.
Bir chrome açmak için 30 sayfa kod yazmıyorsun.
Çok eski oyunlarda hala Windows destek veriyor.
Özelleştirmeler Mac kadar kısıtlı değil.
Linux'un sorunu değilse yapımcılar suçluysa ne yapalım kardeş? Yapımcılara gidip mi kızalım yoksa insan gibi desteklenen sürümü kullanmaya devam mı edelim?

Adobe programları kullanıyorum. Şimdi uygulama desteği Linux'un suçu değil diyeceksiniz ancak kimin suçu olduğu beni ilgilendirmez ki :D

Ayrıca destek almak istediğinizde forumlarda Windows desteği daha yaygın genelde. Yani kısaca Windows tercih etmem için Windows'un bana özel olarak sunduğu bir şey yok. Bende öyle aşırı severek kullanmıyorum zaten, işimi görsün yeter diyorum.

İşletim sistemleri amaç değildir, amacınıza(artık her neyse) ulaşmak için kullanılan bir araçtır.

Sunucularımda genelde VDS şirketleri OS seçtiriyorsa(malum ucuz olanlar seçtirmiyor bazen) Debian kurarım. Neden? Çünkü bana istediklerimi sağlıyor, hem de kaynak tüketimi konusunda daha verimli.

Evet lisans parası var ama ödemek zorunda değilsin. Etkinleştirmeden de kullanılıyor ve risk alan biriysen bedava etkinleştirme yöntemleri mevcut.
Haklı.
Bir chrome açmak için 30 sayfa kod yazmıyorsun.
Hocam daha önce Linux kullandınız mi bilmiyorum ancak uzaktan yakından alakası yok. GNU/Linux'larında tıpkı Windows gibi GUI'ı var, ve tıpkı Windows gibi Chrome'u açıyorsunuz.

Linux'un sorunu değilse yapımcılar suçluysa ne yapalım kardeş? Yapımcılara gidip mi kızalım yoksa insan gibi desteklenen sürümü kullanmaya devam mı edelim?
Haklı.

Bu Linux'un problemi değil geliştiricilerin problemi ve oyunlarda bazı yazılımlarla Linux'ta oynanıyor.
Oyunlar para kazanmak icin yapiliyor, nerede para kazanma potansiyeli varsa/daha coksa/degecekse orasi tercih ediliyor. Kimse problemin sebebi su demedi ki, sen neden diye sordun?

"Bazi" oyunlar Linux'ta oynanacak hale getiriebiliyor olabilir ama tahminimce bir nevi driver conversion, emulasyon benzeri islevler ile oynatiyorlardir. Bu performans kaybi demek. 10fps daha fazla almak icin daha hizli ram, aio water cooler, vb. alirken kimse o topa girmez.

Ejderha dediğiniz galiba Kali Linux onun yerine Ubuntu veya başka bir dağıtım kullansanız grafik arayüzünün güzel olduğunu görürdünüz bence Windows severle biraz açık kaynak düşmanı.

Neden hitap etmiyor.

Son tüketici deyince aklınıza ne geliyor? Ben birkaç yılda gördüğüm örneklerle anlatayım.

Parasıyla satın aldığı cihaza basit kurulum yapamayan verilen lisans anahtarını bile gireceği yeri bilmeyen, basit bir uygulamayı dahi düzgün yükleyemeyen, Ana ekrandaki kullandığı bir simge kaybolduğunda "bilgisayarım bozuldu" diyen tüketiciye açık kodlu OS sistemleri anlatmak...
Deveye hendeği atlatmak daha kolaydır.

Sattığımız FreeDOS sistemlere (söylediğimiz halde) alanların aynı gün içinde getirdiğini ve "bozuk, çalışmıyor" söylemlerini de ekleyim.

Özetle bilgisayarda oyun oynayıp, film dizi vs takılacak kişiler işletim sistemlerinin ne olduğunu umursamazlar.

Oyun desteği , program desteği , eklenti desteği , kullanım kolaylığı , alışkanlıklar , performans , çok kişi tarafından kullanıldığı için bir sorun ile karşılaşıldığında çözümü çok kolay bir şekilde bulabilme , uzun süre aynı işletim sistemini kullandığım için alışkanlık ve gerekirse crack.

Bence Windows severler biraz açık kaynak düşmanı.
Hocam biz niye açık kaynak düşmanı olalım. Hadi her şeyi geçtim biz niye düşman olalım? Bu mantığa sığıyor mu? Siz gerçekten Windows kullanıcılarının %85'inin açık kaynak/kapalı kaynak/özgür yazılım terimlerini önemsediğini düşünüyor musunuz?

Milletin sizce Chromium tabanlı tarayıcı kullanma nedeni açık-kaynaklı olması mı yoksa başka bir etken mi?

Mesela Microsoft o kadar açık kaynak düşmanı ki adamlar gitti 7,5 milyar dolar harcayıp GitHub'ı satın aldı. Hatta hesaplarında da tonla repo var.

Yine Microsoft çok büyük bir açık kaynak düşmanı vatan haini olduğu için Linux Foundation'a yıllık 500.000$ katkıda bulunuyor :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı