Windows kurulum sırasında BIOS ayarları nasıl olmalı?

364485

Hectopat
Makaleler
13
1) UEFI olarak bir belek hazırladım fakat.
BIOS'ta şöyle bir seçenek var.

629E1CC0-8D27-4E26-B95C-F41CA7B09CFA.jpeg

Sadece UEFI mi? Yoksa UEFI witch CSM olarak mı kalsın?
2) Fast boot be işe yarıyor ve enabled mı? Yoksa disabled mı olsun?
Not: konu başlığına soru işareti koymayı unutum.

1) UEFI olarak bir belek hazırladım fakat.
BIOS'ta şöyle bir seçenek var.

Eki Görüntüle 1152906

Sadece UEFI mi? Yoksa UEFI witch CSM olarak mı kalsın?
2) Fast boot be işe yarıyor ve enabled mı? Yoksa disabled mı olsun?
Not: konu başlığına soru işareti koymayı unutum.
Fast Boot seçeceğini açmanız sistemin daha hızlı açılmasını sağlayacağı için Fast Boot seçeceğini açmanız iyi olur. UEFI with CSM seçerseniz sanırım Secure boot oluyordu. Yanlış olabilirim ama ilk olarak UEFI with CSM ile deneyin eğer USB'ye boot edemezseniz UEFI seçmeniz büyük ihtimalle sorunu çözecektir. Bir de Secure Boot kapalı olduğuna emin olun. Çünkü yanlış bilmiyorsam Windows 10'un yeni sürümlerinde artık dosya büyüklüğü çok arttığı için Secure Boot'u disabled yapmak gerekiyor (yanlış olabilirim).

Bir de Secure Boot kapalı olduğuna emin olun. Çünkü yanlış bilmiyorsam Windows 10'un yeni sürümlerinde artık dosya büyüklüğü çok arttığı için Secure Boot'u disabled yapmak gerekiyor (yanlış olabilirim).

Secure Boot olayı doğru. Windows 1903 sürümünden sonra kapanması gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam tabii. Ek bilgi Secure Boot kapatırken şifre oluşturmanız gerekecek ve şifreyi unutmamanız gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı