Windows kurulumu için USB bellek tavsiyesi

@Rufiq Cavadov Elimde olan bir bellek. Benle mi ilgili üretimle mi bilmiyorum ama bazı bilgisayarlarda sonuna kadar soktuğunuzda algılanmıyor. Milimetrik geriye doğru çekmeniz gerekiyor. Bu sorun kronikse almayın derim. 8MB/sn okuma, 3MB/sn yazma hızı sunuyor bana. Windows kurulumu için bayağı yavaş bir bellek. Yine de kaliteli bir ürün zira 4 senedir hiçbir sorun yaşamadan kullandım.

Dipnot: Belleği 2 yıl önce chipset düzenlemesi yaparak bozmama rağmen chipsetini sıfırlamayı başardım. Yani aslında ölümden döndürdüm. Elimde bozulan diğer 4 belleği düşünürsek chipseti bayağı sağlam diyebilirim. Tabi Phison chipset düzenleme yazılımları kullanmazsan hayatın boyunca hiçbir işine yaramaz bu özelliği.

Tamamen metal kasa olduğu için bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Gayet de sağlam oluyor metal tasarımlılar. Ama Kingston'dan bir tık hızlı olmasına rağmen yine USB 2.0 olduğu için yavaş olacaktır.

@kimbugkhan 'ın önerdiği model gayet yüksek teknik özelliklere sahip. O modeli tercih edebilirsiniz. 32GB'ın fiyatı ortalama olarak aynı.
Sandisk Ultra Flair 32GB USB 3.0 Metal USB Bellek Fiyatı
Sandisk Ultra 32GB USB 3.0 Usb Bellek (SDCZ48-032G-U46) Fiyatı -> Bunun 16GB modeli elimde var.

Tamamen metal kasa olduğu için bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. Gayet de sağlam oluyor metal tasarımlılar. Ama Kingston'dan bir tık hızlı olmasına rağmen yine USB 2.0 olduğu için yavaş olacaktır.

@kimbugkhan 'ın önerdiği model gayet yüksek teknik özelliklere sahip. O modeli tercih edebilirsiniz. 32GB'ın fiyatı ortalama olarak aynı.
Sandisk Ultra Flair 32GB USB 3.0 Metal USB Bellek Fiyatı
Sandisk Ultra 32GB USB 3.0 Usb Bellek (SDCZ48-032G-U46) Fiyatı -> Bunun 16GB modeli elimde var.
Bir şey soracağım. Burada 30 TL üzeri kargo ücreti bedava yazıyor ama sağ tarafda ödenecek tutar 75,07 TL yazıyor. Kargo bedava ise neden kargo ücreti 38,12 TL yazmakta anlayamadım.
1530007332085.png

SanDisk çabuk bozuluyor.

Çabuk bozulmaktan ziyade format işlemi için uygun değiller. Özellikle "Cruzer Blade" modeli. Başka bir marka tercih edebilirsin. Anakartında destekliyorsa USB 3.0 bir bellek alman iyi olacaktır.

Ürünü Azerbaycan'dan mı sipariş ediyorsun? Normalde bile o kadar kargo parası çıkmaması lazım.

Çabuk bozulmaktan ziyade format işlemi için uygun değiller. Özellikle "Cruzer Blade" modeli. Başka bir marka tercih edebilirsin. Anakartında destekliyorsa USB 3.0 bir bellek alman iyi olacaktır.

Ürünü Azerbaycan'dan mı sipariş ediyorsun? Normalde bile o kadar kargo parası çıkmaması lazım.
Evet.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı