Windows kurulumu nasıl yapılmalı?

Erol Saral

Centipat
Katılım
2 Temmuz 2022
Mesajlar
204
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni kasa topladım. Onun için Windows kurmak için USB hazırlıyacağım ama internetten birkaç video izleyerek yaptım ama herkes farklı yapmış. Bu dosyayı böyle takıp kurabilir miyim? Çıkar mı BIOS'ta? Yoksa böyle değil mi?

Screenshot_1.png
 
ISO dosyası zaten USB belleğe yazdırılmış. BIOS'a girip, boot menüye girip USB belleği 1. sıraya alarak Save yapıp çıkarsanız USB ile başlar bilgisayar ve Windows kurulumu yapabilirsin eğer doğru yazdırdıysan ISO'yu.
 
Kopyaladıysanız olmaz. İmaj dosyasını rufus programı ile yazdırıp boot edilebilir yapmanız gerekiyor flash belleği ya da DVD yi. o şekilde ancak yükleyebilirsiniz.
 
Windows'un kendi sitesinden indirmenizi tavsiye ederim oradaki seçeneklerde USB veya DVD yazma seçeneği var oradan kendi belleğinizi seçerseniz otomatik olarak belleğinize yazıcaktır.
 
Kopyaladıysanız olmaz. İmaj dosyasını Rufus programı ile yazdırıp boot edilebilir yapmanız gerekiyor flash belleği ya da DVD'yi. O şekilde ancak yükleyebilirsiniz.

Direkt ISO'yu kopyalayıp, yapıştırdığını düşünmüyorum.
 
Arkadaşlar yeni kasa topladım. Onun için Windows kurmak için USB hazırlıyacağım ama internetten birkaç video izleyerek yaptım ama herkes farklı yapmış. Bu dosyayı böyle takıp kurabilir miyim? Çıkar mı BIOS'ta? Yoksa böyle değil mi?

Eki Görüntüle 1529612
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Yok kopyala yapıştır yapmadım Windows'un sitesinden yükledim ama Rufus olmadan direkt diske yazdırdım bu şekil takıp kuracağım değil mi buradaki Setup'a falan dokunmayacağım?

Microsoft'un sitesinden Media Creation Tool indirip onunla mı USB belleğe yazdırdın? Yoksa direkt ISO dosyasını farklı bir yere kaydedip onu USB belleğin içerisine falan mı kopyaladın? Setup'a tıklamana gerek yok bu arada, USB ile kurulumla alakası yok onun. Onu açarsan Windows içerisinden Windows'u tekrar kurar.

 
Yok kopyala yapıştır yapmadım Windows'un sitesinden yükledim ama Rufus olmadan direk diske yazdırdım bu şekil takıp kruucam değil mi buradaki setupa falan dokunmayacağım?

Anakart üzerinden kurulum yapacaksan dosya doğru. Yapman gerekenler USB bellek takılıyken BIOS'tan boot seçeneklerinin 1. sırasına USB belleğini alman ardından PC açılırken sol üstte yanıp sönen bir - görünce bir tuşa basman gerekiyor. Gerisindeki kurulum kısmı basit olacaktır.
 

Geri
Yukarı