Windows kurulumu nasıl yapılmalı?

Microsoft'un sitesinden Media Creation Tool indirip onunla mı USB belleğe yazdırdın? Yoksa direkt ISO dosyasını farklı bir yere kaydedip onu USB belleğin içerisine falan mı kopyaladın? Setup'a tıklamana gerek yok bu arada, USB ile kurulumla alakası yok onun. Onu açarsan Windows içerisinden Windows'u tekrar kurar.

evet demek istediğim o media creation tooldan indirdim başka biyerden almadım demek istediğim rufus falan gereklimi yoksa bu şekil takıp kurucakmıyım ?

Microsoft'un sitesinden Media Creation Tool indirip onunla mı USB belleğe yazdırdın? Yoksa direkt ISO dosyasını farklı bir yere kaydedip onu USB belleğin içerisine falan mı kopyaladın? Setup'a tıklamana gerek yok bu arada, USB ile kurulumla alakası yok onun. Onu açarsan Windows içerisinden Windows'u tekrar kurar.

Arkadaş haklı ben Media Creation Tool dosyasıyla kariştırdım.

@Erol Saral veya direkt en baştan başlayalım, daha kararlı olur.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa yani anakartın UEFI desteklemiyorsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç kesinlikle.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, boot options yazan kısımdan ISO dosyasını hangi türde yazdırdıysan ona göre yap. Yani senin bilgisayar UEFI destekliyorsa boot Options'ı UEFI olarak yap. Sistemin UEFI ama MBR yani legacy BIOS kurulum yapacaksan UEFI+ CSM seç. Sistemin direkt UEFI desteklemeyip MBR olarak kurulum yapacaksan direkt devam et. Bunları ayarladıktan sonra: USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıkla.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Evet demek istediğim o Media Creation Tool'dan indirdim başka bir yerden almadım demek istediğim Rufus falan gerekli mi yoksa bu şekil takıp kuracak mıyım?

Rufus'a illa gerek yok. Media Creation Tool ile USB belleğe yazdırdıysan aşağıda yazdığım gibi kurulum yapabilirsin, tekrar ISO dosyasını yazdırmana gerek yok. Media Creation Tool kendisi ayarlıyor USB belleğe yazarken.

Karışık geldiyse bu videoya bakarak da kurulum yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@Erol Saral veya direkt en baştan başlayalım, daha kararlı olur.

• ISO dosyasını indiriyorsun. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
  • Rufus uygulamasını indiriyorsun. Rufus
  • USB'yi takıyorsun.
  • Rufus uygulamasını açıyorsun.
  • İndirdiğin Windows 10 ISO dosyasını seçiyorsun "seç" yerinden.
  • Dosya sistemi NTFS seç.
  • Disk bölüm düzeni MBR veya GPT olarak seçeceksin, eski bilgisayarsa yani anakartın UEFI desteklemiyorsa MBR seç. Anakartın UEFI destekliyorsa GPT seç kesinlikle.
  • Rufus'un başlat tuşuna basıyorsun, sana verilerini silinebileceğini söylüyor. Tamam diyorsun.
  • Tamamlandıktan sonra USB belleğin içine ISO dosyan yazılmış olacak.
  • BIOS'a gir, boot yerine gir, boot options yazan kısımdan ISO dosyasını hangi türde yazdırdıysan ona göre yap. Yani senin bilgisayar UEFI destekliyorsa boot Options'ı UEFI olarak yap. Sistemin UEFI ama MBR yani legacy BIOS kurulum yapacaksan UEFI+ CSM seç. Sistemin direkt UEFI desteklemeyip MBR olarak kurulum yapacaksan direkt devam et. Bunları ayarladıktan sonra: USB'i 1. sıraya al ve Save yap çık. Windows kurulum ekranı gelecek.
  • Şimdi yükle bas.
  • Lisans sorarsa, eğer lisansın yoksa ürün anahtarım yok tıkla.
  • İstediğin sürümü seç: Home öneririm.
  • Disk biçimlendirme ekranı gelince temiz kurulum istiyorsan tüm diskleri biçimlendir. Sil yaparak tek disk haline getirebilirsin. Yeni tıklayarak istediğin boyutta bir disk bölümü oluşturabilirsin.
  • İleri dedikten sonra Windows dosyaları yüklenecek.
  • Diğer şeyleri de yaptıktan sonra masaüstü gelecek.

Rufus'a illa gerek yok. Media Creation Tool ile USB belleğe yazdırdıysan aşağıda yazdığım gibi kurulum yapabilirsin, tekrar ISO dosyasını yazdırmana gerek yok. Media Creation Tool kendisi ayarlıyor USB belleğe yazarken.

Bu videoya bakarak da kurulum yapabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

anladım teşekkür ederim bu iso yu indiriyorum ama benim o yüklediğim setup dosyası boşuna mı ?

Anladım teşekkür ederim bu ISO'yu indiriyorum ama benim o yüklediğim setup dosyası boşuna mı?

O setup dosyasını zaten USB ile boot edeceksin ya o zaman çalışacak Windows'u kurman için. Bir de direkt Windows üzerinden kurulum yapmak için var ama bu önerilmez USB bellek ile yapmak varken.

O setup dosyasını zaten USB ile boot edeceksin ya o zaman çalışacak Windows'u kurman için. Bir de direkt Windows üzerinden kurulum yapmak için var ama bu önerilmez USB bellek ile yapmak varken.
anladım bu isoyu o yüklediğim dosyanın üstüne yazdırıcam sonra öyle kurucam dimi ?

Anladım bu ISO'yu o yüklediğim dosyanın üstüne yazdırıcam sonra öyle kuracağım değil mi?

Öyle değil, zaten şu an USB belleğinize ISO dosyası yazdırılmış. Sadece BIOS'a girip ve boot menüsüne girip USB belleği 1. sıraya alıp Save yapıp çıkarsanız Windows kurulum ekranı gelmesi lazım. Kafanız karışmış olabilir biraz uzun anlattım gibi. Siz en iyisi bu videoya bakarak yapın.

Öyle değil, zaten şu an USB belleğinize ISO dosyası yazdırılmış. Sadece BIOS'a girip ve boot menüsüne girip USB belleği 1. sıraya alıp Save yapıp çıkarsanız Windows kurulum ekranı gelmesi lazım. Kafanız karışmış olabilir biraz uzun anlattım gibi. Siz en iyisi bu videoya bakarak yapın.

Ama bu videoda o Rufus'la yapıyor ISO dosyasını kuruyor ondan sordum

Ama bu dosyaya o Rufus'la yapıyor ISO dosyasını kuruyor ondan sordum.

Fark etmiyor, Rufus USB belleğe daha hızlı ISO dosyası yazdırdığı için ve özelleştirilebilir olmasından dolayı o tercih ediliyor ama Microsoft'un aracıyla gene ISO dosyasını yazdırabilirsin sıkıntı olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı