Windows laptoptan MacBook Air M.2'ye geçilmeli mi?

Yani denetim saatlerimde burada denetime girer, normal sohbet için de foruma girerim. Kalan zamanlarda sosyal medya uygulamalarını kullanırım. Depolama sorununu da harici bir SSD ile çözerim çünkü depolamalar arasında anlamsız fiyat farkları var. Kaldı ki bugünün çağında adam gibi bir depolama en az 1 TB olmalı ancak o bile kritik. 1 TB alayım desem MacBook Pro modellerinin fiyatına çıkıyorum. Zaten herhal yukarıda 512'ye de çıksam depolama ihtiyacı doğacak. Yani çıkmamın pek anlamı yok.

Ek olarak MacBook Air serisindeki 60 Hz ekran beni son derece endişelendiriyor. Şu an kullandığım laptopum 165 Hz, eko moda aldığımda 60 Hz'e düştüğünde bile acayip rahatsız oluyorum. MacBook Air yerine sırf bu sebepten Pro modele çıkmak da istemiyorum. Bu sebepten aklımı Mac mini M4 versiyon çeliyor. Güzel bir TV ya da monitörde tıpkı konsol gibi pratik olması çok hoşuma gidiyor. Ne düşünüyorsunuz?

Şahsen ben sizin yerinizde olsam oyun oynamıyor sadece iş+normal kullanım senaryosunda %100 Linux kurardım.

Yani kullanım şeklim anlattığım gibi. Bu bağlamda işim yok Windows'un uygulamalarıyla. Zaten özünde konsol oyuncusuyum dediğim gibi. Bilgisayarda gündelik işlerim yani YouTube, web siteleri ve Technopat gibi forumlarda olduğumdan boş zamanlarımda güzel vakit geçiriyorum. Ancak dediğim gibi oyuncu laptoplarında bunlar için prizde olmam gerek, şarj hızlı gidiyor. MacBook'un avantajı ise pil ömründe olacak dediğiniz gibi. Ekran, SSD hızı ve RAM konusunda ne dersiniz hocalarım? Bahsedilen videoda bu bileşenlerin oldukça düşük seviye olduğu belirtilmiş. Üzer mi? 32 GB RAM ve 7000 mb/s hızlara varan SSD var şu anda laptopumda. MacBook Air'deki ise 3000 mb/s o da 512 GB versiyonda. Bilemedim doğrusu.

@Denizius124 @wraxos woo

Günlük işlerde hiç fark etmiyor okuma hızı.
macOS RAM konusunda çok iyi, 8 GB RAM'le bile sorunsuz kullanabiliyorsunuz.
60Hz ekran konusunda ben pek sorun olacağını düşünmüyorum. Ben de sürekli Gaming laptop MacBook kullanıyorum, ekran yenileme hızı sorun yaşatmadı bana.

Şahsen ben sizin yerinizde olsam oyun oynamıyor sadece iş+normal kullanım senaryosunda %100 Linux kurardım.

Linux kurulsa da pil ömrü 2 saatten 8 saate çıkmayacak. Ancak satmadan önce bir güzel bir dağıtımla denenebilir.

Maddi açıdan sıkıntı yoksa güzel bir M2 Air alınıp beğenilmezse ikinci elde de satılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux önerisi veren arkadaşa ithafen Linux düşünmeyin derim hocam. Patates laptopa Ubuntu kurdum dota vb oyunları uzun uğraşlar sonucu açamadım. Stremio adında bir torent yazılımını bir yazılım mühendisi edasıyla konsol ile 2 3 saat sevişerek indirebildim. W10'da bu işlemler tek tıkla oluyor. Ama pardon bu sorun kesin Ubuntuya özeldir geriye kalan 21037912 dağıtım içerisinde kullanımı çok daha kolay olan dağıtım vardır elbette🤣🤣🫵.

Linux önerisi veren arkadaşa ithafen Linux düşünmeyin derim hocam. Patates laptopa Ubuntu kurdum Dota vb oyunları uzun uğraşlar sonucu açamadım. Stremio adında bir Torrent yazılımını bir yazılım mühendisi edasıyla konsol ile 2 3 saat sevişerek indirebildim. Windows 10'da bu işlemler tek tıkla oluyor. Ama pardon bu sorun kesin Ubuntu'ya özeldir geriye kalan 21037912 dağıtım içerisinde kullanımı çok daha kolay olan dağıtım vardır elbette🤣🤣🫵.

Dostum Linux'ta belli ki ace misin neden bilmeden konuşuyorsun?

Konu aç yardımcı olalım?

Patates laptopunuzun işlemcisi ve diğer parçaları güncel Ubuntu'yu desteklemediğinden hata almış olabilir misiniz?

Stremio Flatpak'da varmış tek komutla veya uygulama mağazasından kurabilirdiniz.

Kendi cahilliğiniz ile Linux'u aşağılamaya çalışmak sizi komik duruma düşürüyor.

Yani denetim saatlerimde burada denetime girer, normal sohbet için de foruma girerim. Kalan zamanlarda sosyal medya uygulamalarını kullanırım. Depolama sorununu da harici bir SSD ile çözerim çünkü depolamalar arasında anlamsız fiyat farkları var. Kaldı ki bugünün çağında adam gibi bir depolama en az 1 TB olmalı ancak o bile kritik. 1 TB alayım desem MacBook Pro modellerinin fiyatına çıkıyorum. Zaten herhal yukarıda 512'ye de çıksam depolama ihtiyacı doğacak. Yani çıkmamın pek anlamı yok.

Ek olarak MacBook Air serisindeki 60 Hz ekran beni son derece endişelendiriyor. Şu an kullandığım laptopum 165 Hz, eko moda aldığımda 60 Hz'e düştüğünde bile acayip rahatsız oluyorum. MacBook Air yerine sırf bu sebepten Pro modele çıkmak da istemiyorum. Bu sebepten aklımı Mac Mini M4 versiyon çeliyor. Güzel bir TV ya da monitörde tıpkı konsol gibi pratik olması çok hoşuma gidiyor. Ne düşünüyorsunuz?
Hocam, öncelikle ekrandan başlayayım. 120 Hz ekran istiyorsanız Pro modeli tercih edin. O zaman zaten M4 veya M5 Pro tercih etmeniz fiyatlardan dolayı daha mantıklı olacaktır.

Mac mini konusunda mobilite mi istiyorsunuz, yoksa güzel bir masaüstü mü, ona karar vermeniz lazım. MacBook, Windows laptoplarda asla yaşayamayacağınız bir özgürlük sunuyor; prizsiz yaşayabilirsiniz, yanınızda şarj kablosu bile taşımadığınız zamanlar olur. Öte yandan Mac mini ile mükemmel bir ekran deneyimi yaşayabilirsiniz alacağınız ekranın da kaliteli, güzel bir ekran olması lazım ki hakkını versin. Monitör fiyatlarını bilmiyorum ama mini + monitör + klavye derken Air ya da Pro fiyatına gelecektir diye tahmin ediyorum.

Linux konusunda ise ne sizin istediğiniz ekosistemi tamamlamasından dolayı ne de mobilite anlamında sağlayacağı bir fayda olacağından dolayı sizin için güçlü bir opsiyon olarak görmüyorum. Aktif bilgisayarımda Windows, harici SSD’de Linux var ve çevremdeki insanlardan da gün içinde macOS’u bol bol kullanıyorum. Alıştıktan sonra, günlük kullanımda ek uygulamalar ile beraber macOS’u çok beğendim. Apple cihazlar da olunca şahane çalışıyor.

Bütçe belirtmediniz ama peşin fiyatına taksit olanaklarına göz gezdirmenizi öneririm Mac Pro ve Air serileri çok güzel aylık taksitlere bulunabiliyor.

Bütçe belirtmediniz ama peşin fiyatına taksit olanaklarına göz gezdirmenizi öneririm Mac Pro ve Air serileri çok güzel aylık taksitlere bulunabiliyor.

Hocam gider M5'i de alırım pek bütçe sınırım yok. Omen'i sattıktan sonra zaten elimde 65-70 TL para oluyor. Yani o yüzden direkt peşin alacağım, taksit olayı umurumda değil. Benim amacım ihtiyacımı karşılayan çip belli, o sebepten gerek görmüyorum. M2 Air 16 GB RAM'li model şu anda kafamda var, sanırım onu alacağım. Mac mini için dediklerinize son derece katılıyorum.

Hocam gider m5'i de alırım pek bütçe sınırım yok. Omen'i sattıktan sonra zaten elimde 65-70 TL para oluyor. Yani o yüzden direkt peşin alacağım, taksit olayı umurumda değil. Benim amacım ihtiyacımı karşılayan çip belli, o sebepten gerek görmüyorum. M2 Air 16 GB RAM'li model şu anda kafamda var, sanırım onu alacağım. Mac mini için dediklerinize son derece katılıyorum.

Pro önermemin ana sebebi ekran aslında 120 Hz ve mini-LED mükemmel oluyor. 60Hz gerçekten rahatsız edecekse direkt değişmeyin derim. Çevrenizde varsa Air modeli biraz deneyin ya da teknoloji marketlerde deneyimleyin. Al sat yapmak yorucu olur.

Pro önermemin ana sebebi ekran aslında 120 Hz ve mini-LED mükemmel oluyor. 60Hz gerçekten rahatsız edecekse direkt değişmeyin derim. Çevrenizde varsa Air modeli biraz deneyin ya da teknoloji marketlerde deneyimleyin. Al sat yapmak yorucu olur.
Hocam arkadaşlarımda var, onlardan biraz deneyeceğim bakalım. Gözüm alışırsa sorun yok demektir.

Dostum Linux'ta belli ki ace misin neden bilmeden konuşuyorsun?

Konu aç yardımcı olalım?

Patates laptopunuzun işlemcisi ve diğer parçaları güncel Ubuntu'yu desteklemediğinden hata almış olabilir misiniz?

Stremio Flatpak'da varmış tek komutla veya uygulama mağazasından kurabilirdiniz.

Kendi cahilliğiniz ile Linux'u aşağılamaya çalışmak sizi komik duruma düşürüyor.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Kendisi kullanıp tecrübe etsin. Stremio yoktu o zamanlar flapakde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı