Windows lot LTSC kurmak mantıklı mı?

tedynom_ww1

Picopat
Daha fazla  
RAM
16 GB Ram
SSD veya HDD modeli
1 Tb Kioxia Gen2 Nvme SSD
Ekran kartı
GTX 1650 / UHD Graphics 630
İşlemci
i7 9750h
Herkese iyi geceler. Malum Windows 10 Ekim'de sona erecek, ben biraz daha kullanacağım ama 6 ay sonra falan artık güvenlik açıkları oluşacak. O yüzden elimde lisanslı Windows 10 LTSC 2021 var. Bunu laptopuma kursam, sonra da Microsoft Store falan her şeyi kurup kullansam, OEM yazılımlar, Driver'lar, oyunlar… Örneğin TMP'de (Truckers MP) kod ve mod işleriyle uğraşıyorum; yazılımsal sıkıntı çıkarır mı?

Sistemim: Lenovo L340 IdeaPad Gaming. Özellikleri belirttim.

Bu arada TMP derken Truckers MP / ETS 2 ve bir sürü oyun oynuyorum.

Windows 11 kullanmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çıkartmaz LTSC zaten iş yerleri için geliştirilmiş versiyon sadece uzun destek alıyor. Fakat sistem zaten gayet güzel Windows 11 kullanmak cihaz için daha mantıklı olur. Sadece öneri.

Şunu belirtmeyi unuttum LoT PCB kartlar içindir, Raspberry Pi gibi. Orada sorun çıkarır mı bilmem.

Pek sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama en iyisi kurup bir süre denemek. Ben ilk kurduğumda dil sorunu yaşadım. IoT LTSC sürümün yalnızca İngilizce ISO dosyasını bulabildim ve kurulumdan sonra Türkçe dil paketi kurmama rağmen sistemde birçok yer Türkçe olmadı. Sonradan ufak ufak menüler güncelleniyor gibi çoğu yer Türkçe oldu ama hâlâ arada patlak vermiş ve İngilizce kalmış kısımlar vardı. Bunu göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Şu an LTSC'den yazıyorum RAM kullanımı 1.1GB düştü ve PC fan açmıyor.

Pek sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama en iyisi kurup bir süre denemek. Ben ilk kurduğumda dil sorunu yaşadım. IoT LTSC sürümün yalnızca İngilizce ISO dosyasını bulabildim ve kurulumdan sonra Türkçe dil paketi kurmama rağmen sistemde birçok yer Türkçe olmadı. Sonradan ufak ufak menüler güncelleniyor gibi çoğu yer Türkçe oldu ama hâlâ arada patlak vermiş ve İngilizce kalmış kısımlar vardı. Bunu göz önünde bulundurmanızı öneririm.
İngilizce benim için sıkıntı değil klavye de İngilizce zaten :D

Windows 11 kötü falan değil. Boşa çile çekme. 10'dan daha iyi. 5 FPS bile fark etmez.

İmkan olsa Windows 7 kullanacağım.

Son düzenleme:
Herkese iyi geceler. Malum Windows 10 Ekim'de sona erecek, ben biraz daha kullanacağım ama 6 ay sonra falan artık güvenlik açıkları oluşacak. O yüzden elimde lisanslı Windows 10 LTSC 2021 var. Bunu laptopuma kursam, sonra da Microsoft Store falan her şeyi kurup kullansam, OEM yazılımlar, Driver'lar, oyunlar… örneğin Tmp'de (Truckers MP) kod ve mod işleriyle uğraşıyorum; yazılımsal sıkıntı çıkarır mı?

sistemim: Lenovo L340 IdeaPad Gaming. Özellikleri belirttim.

Bu arada tmp derken Truckers MP / ETS 2 ve bir sürü oyun oynuyorum.

Windows 11 kullanmak istemiyorum.

1 senelik uzatma vardı ben yaptım Windows Update'den kaydolma vardı. Sende görünmüyor mu?

Vallahi şu an sistem çok iyi açılma hızı bile değişti 2,5 saniyede açılıyor eskiden açıldığında bir de kendine gelmesini beklemek gerekiyordu ancak şu an hemen Edge'yi bile hızlıca açabiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı