Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de bu oyun geliştiriciler hiç Linux'a önem vermeyip hep Windows için oyun çıkarıyorlar ya, gerçekten saçmalık.
Buradaki sorun Windows için yapılan oyunun Linux'a port edilmesinin aşırı zor olması falan değil. Tek sorun oyun geliştiricilerinin Linux'un yaygınlaşmasını engellemeye çalışması. Linux'a portlanan oyunların da kötü optimizasyonu olmasının nedeni de şu; oyun geliştiriciler bile bile Linux'da optimizasyonu bozuyor. İsteseler Linux'a port eder ve Windows sürümünden bile iyi optimize eder. Ama nerede?

Onlar da Microsoft'a çalışıyordur dostum. :D

Önce Windows'da Terminal'i, komutları öğrenip öyle mi geçelim yani Linux'a?
Hayır.

Windows'ta CMD komutları ile Linux'da Terminal komutları aynı değil.

Misal, Windows CMD'sinde sudo diye bir komut yok.

sudo yönetici hakları ile bu komutu çalıştır demek Linux'ta.

Neyse konu kayıyor. Berbat bir OS işte Windows. Boş verin. Monopoly oldu Microsoft artık.

O anlamda dememiştim. Linux üzerinde Terminal çok daha önemli diye biliyorum. Ama Windows bunu basitleştirerek sunmuş. Hiç bilginiz yok ise Windows'a geçiş yapılabilir demek istedim. Ayrıca Linux üzerinde pek oyun da yok. Bence yazılım işiyle uğraşan ve düşük sistemli kullanıcılar için birebir işletim sistemi.

Linux Terminal komutları daha basit bile aslında. Windows'un komut istemi tam anlamıyla rezalet. PowerShell ise benim gözümde sadece Linux'un Terminal'ine rakip olarak çıkarılmak istenmiş bir yazılım sadece.
Aynen öyle. Linux'ta yönetici hakları için tek bir komut yeterliyken Windows'ta o komut istemi penceresini açarken yönetici olarak açmak gerekiyor, sonradan yönetici olarak çalıştırmak için bir komut yok bile.

Hayır.

Windows'ta CMD komutları ile Linux'da Terminal komutları aynı değil.

Neyse konu kayıyor. Berbat bir OS işte Windows. Boş verin. Monopoly oldu Microsoft artık.

Biliyorum. :D
Mesajı anlamadınız.

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemine berbat demek.. Azınlığın kullandığı işletim sistemi vs gibi şeyleri kullanınca havalı olmuyorsun. Tercih meselesi. Bilen adam zaten neyi ne zaman kullanacağını bilir. Eleştirmek için konu başlığı böyle olmamalı.

Linux'a portlanan oyunların da kötü optimizasyonu olmasının nedeni de şu; oyun geliştiriciler bile bile Linux'da optimizasyonu bozuyor.
Her portlananın optimizasyonu kötü değil. Portlama demek doğru bir terim değil, uyumluluk katmanı ile çalıştırmak demek daha uygun.

Aşağıdaki sitede Platinum notu alan oyunlar iyi çalışıyor. Native yani doğrudan desteklenen oyunlar zaten iyi çalışıyor.

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemine berbat demek. Azınlığın kullandığı işletim sistemi vs gibi şeyleri kullanınca havalı olmuyorsun. Tercih meselesi. Bilen adam zaten neyi ne zaman kullanacağını bilir. Eleştirmek için konu başlığı böyle olmamalı.
Tamam da Windows'un özellikle de NT kernel kaynaklı birçok sorunu var. NTFS dosya sistemi hem performans olarak rezalet hem de stabilite sorunları var. NT çekirdeği de artık çok yaşlandı. Eğer Windows 10 tamamen farklı bir çekirdek üzerine kurulmuş olsaydı o zaman yine performanslı olabilirdi. Fakat büyük firmaların işi sadece para kazanmak olduğu için hiç böyle şeylerle ilgilenmezler. Sadece Microsoft değil artık çoğu büyük şirket paragöz oldu.

Neyse, bu konuda da tartışma çıktı. Ben en iyisi konudan ayrılayım :)

@Shimada Sensei Her Linuxta sorun çözmekle uğraşılıcak diye bir şey yok. Dediklerinizde haklılık payı var.
Öyleyse de Linux'un varlığından bile haberi olmayan bir çok kişi var. Konu sahibinin amacı "Linux kullanıyorum, çok havalıyım Windows çöp abi yha"dan başka bir şey değil gibi zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı