Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aa yeter ya artık sosyalin sunucusu ben olacağım galiba bir taraftan siz bir taraftan diğer konular bildirim merkezini açmaya korkuyorum nbeyse ben kaçar özcan show video atmış. Lütfen rahatsız etmeyin.

Windows benim sistemim için çok yavaş ve tasarımını beğenmiyorum. Windows'un modlu versiyonlarını kullandım ve yine RAM kullanımı fazlaydı. Bilgisayarımın en hızlı olduğu işletim sistemleri ise Windows 7(Windows 8.1 ve Windows 10'a göre) ve Linux dağıtımları. Bence ikisinin de avantajları ve dezavantajları var.

Linux Dağıtımlarının Avantajları ve Dezavantajları:
- Birkaç tane dağıtım kullandım(Kubuntu, Ubuntu, Manjaro, Linux Mint, Elementary OS, PopOS, Deepin OS) ve bunlarda yaşadığım sorunlardan biri bilgisayarın kilitlenmesi. Bilgisayar tamamen donuyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

- Benim eski bilgisayarım için oldukça hızlı, Windows 10'da bazen klasörü bile zor açıyorum.

- Ücretsiz olması.

- Çok fazla RAM tüketmiyor ve işlemcimi de sömürmüyor.

- Oynadığım oyunlar az olsa bile oyunlarda düşük performans almam.

- Tasarımı istediğimiz gibi değiştirebiliyor olmamız.

Windows'un Avantajları ve Dezavantajları:

- Çok fazla RAM ve işlemci tüketiyor.

- İnternette gezinirken bile tarayıcı ara sıra donuyor.

- Her yeni güncelleme ile yeni bir sorunla karşılaşıyorum.

- Varsayılan fotoğraf görüntüleyicisinin ve video oynatıcısının çok yavaş olması.

- Oyun ve uygulama desteği fazla.

- Oyunlarda daha fazla performans alıyorum.

Benim için Linux dağıtımları daha iyi. LTSC'yi daha önce kullandım, benim için pek bir şey değişmemişti. Windows 10'un modlu versiyonlarını da kullandım RAM kullanımında yine pek bir şey değişmedi. Bu avantajları ve dezavantajları kendi donanım özelliklerim için söyledim, başkalarına göre farklılıklar olabilir.
Hocam, avantajlarını ve dezavantajlarını farklı şekilde gösterseniz daha iyi bence. Başında artı ve eksi olacak şekilde mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı