Windows OEM lisans değişir mi?

AyEeSto01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, laptop almıştım ve laptop Windows 11 Home Single Language sürümü ile geldi. Ben de geçen gün forumdaki bir konu yardımıyla default bir yükseltme key ile Pro sürümüne yükselttim. Şimdi benden lisans anahtarı istiyor. İnternetten lisanlara baktım. SağlamLisans sitesinden ben Windows 10 Pro keyi alsam Windows 11 Pro'yu etkinleştirir mi?

Merak ettiğim önemli diğer bir konu Windows 11 Pro OEM lisans alırsam girdiğimde laptopta yüklü gelen ve OEM olduğunu düşündüğüm Windows 11 Home Single Language sürümünü değiştirip artık Pro sürüm OEM lisansı olur mu? Şu an showkeyplus uygulamasında şöyle diyor:

1723060732409.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım benim bildiğim yeni key yeni işletim sistemi demek. OEM de olsa RETAİL de olsa yeni key kurulumda yeni sistem kurar. Yani sen pro OEM alırsan anakarttaki pro OEM olur. Yoksa kimse yeni sistem alamaz ki. Olay sen kurarken format attığın sırada seçtiğin sistem ile aldığın keyin uyumu. En kötü OEM yüklü olan sistemin yeni aldığın farklı OEM'i her formatta tekrar ister key olarak. Yani keyi atmaman önemli. Sakla her ihtimale göre.

Anladım benim bildiğim yeni key yeni işletim sistemi demek. OEM de olsa RETAİL de olsa yeni key kurulumda yeni sistem kurar. Yani sen pro OEM alırsan anakarttaki pro OEM olur. Yoksa kimse yeni sistem alamaz ki. Olay sen kurarken format attığın sırada seçtiğin sistem ile aldığın keyin uyumu. En kötü OEM yüklü olan sistemin yeni aldığın farklı OEM'i her formatta tekrar ister key olarak. Yani keyi atmaman önemli. Sakla her ihtimale göre.
Tamamdır teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı