Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı Hatası

Keremtok

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2017
Mesajlar
5
Yer
izmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Kısaca sistemimden bahsediyorum:

anakart:MSI bazooka
işlemci:i3-6100
ekran kartı:MSI GTX 1050
RAM:8 GB
120 GB SSD (windows 7 ultimate 64 bit kurulu)
500 GB seagate depolama için.(sorun bunda )
PSU:300 W

Bilgisayarımı alalı bugün tam 1 hafta oluyor. Aslında sorun ilk günde vardı şöyle ki; 500 GB seagate sabit disk sürücüme dosya atarken bir hata verip görmemeye başladı ve dosya atımı haliyle yarıda kesildi. Daha sonra biçimlendirme BIOS'tan reboost gibi işlemlerle görmesini sağladık. Bu işlem bir kaç kere daha oldu. Bilgisayardan disk yönetiminden bu diskin sorunlarını vs araştırmalarını yaptık fakat herhangi bir arıza bulmuyordu. Dün geceye kadar bir sorun yoktu fakat dün oyun oynarken oyun birden kapandı ve 500GB'lık diski tekrar görmemeye başladı (oyun bunun içindeydi). Fakat PC kapanmadı. Gece geç olduğundan yarın bakarım dedim ve yattım uyudum(2-3 kere reset attım). Sabah uyandıgımda garip bir şekilde tekrar 500GB'lık diskimi tekrar görmeye başladı. Gerçekten ben bu sorundan hiç bir şey anlamadım. Yardım ederseniz minnettar olurum. İyi çalışmalar.

Ve şöyle bir hata almaya başladım bugün:


1.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@cruoizei dostum söylediğin programı indirdim. Resim olarak atıyorum. Ne yapmam lazım? Bilgisayarı alalı bir hafta oldu.
 

Dosya Ekleri

  • sabit disk healt.jpg
    sabit disk healt.jpg
    122,8 KB · Görüntüleme: 121
@Keremtok sistemi yeni topladığınızı söylemiştiniz. HDD de arıza olduğunu belirtin ve servise gönderin. Bu koşullarda onlarda test edip size yenisini göndereceklerdir.
 
@cruoizei sistemi müsait olduğum en kısa zamanda garantiye göndereceğim çok teşekkür ederim ilgin için.

@cruoizei Diski garantiye götürdüm 5 dk içinde yenisi ile değiştirdiler eve geldim şuan taktım diski bilgisayarı açtım direk HD tune pro programını çalıştırdım . Bu sefer air flow temperature failed yazıyor resimdeki gibi. Biraz baktım bu soruna araştırdım önemli mi ne yapmam gerekiyor?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    121,6 KB · Görüntüleme: 226
@Keremtok bu hatanın açılımı genelde HDD' nin ısınması olarak nitelendiriliyor. Ancak çokta aldırış etmemek gerekiyor. Çünkü, genelde windows üzerinden sıcaklık ölçümü yapan programların çok net şeyler söyleyemediğini biliyoruz. Bu sebeple, tekrardan aynı taramayı gerçekleştirip aynı sorun ile karşılaşıyor musun? İlk yaşadığın sorunlar tekrardan karşına çıkıyor mu? Bunları kontrol edip buraya güncel bilgi bırakırsan tekrar konuşuruz.
 
@Murat5038 kasanın içinde 4 tane fan var ve HDD nin bulunduğu fan kısmına elimi yaklaştırdığım zaman elim donuyor o derece ama dediğin gibi kabloları kontrol edicem.

@cruoizei Anladım dostum. Şuan tekrar diske oyun vs kuruyorum.Geçmişteki gibi bir sorun ile karşılaşırsam buraya yazıcam. Diski kullandıktan sonrada hata ile karşılaşmazsam şayet bilgilendiririm.Çok teşekkür ederim sana ve ilgilenen herkese.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı