Çözüldü Windows SATA SSD'yi görmüyor

• Konuyu başlatan saicd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 73
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

saicd

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria SATA SSD 480 GB
Anakart
Gigabyte B450M K
Format ile Windows 11'e geçip BIOS Update yapmıştım. Bundan öncesinde SATA SSD'mi kullanabiliyordum ama şu anda disk yönetimi'nde SATA SSD gözükmüyor. Ne yapacağız, yardım eder misiniz?
Not: BIOS'ta bağlandığı gözüküyor. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nde disk sürücülerine tıklayınca da görünüyor. SSD Utility programını kurdum ama bir işe yaramadı. Sonrasında SATA SSD'nin çalıştığı BIOS sürümüne döndüm sonuç aynı.
(Windows M.2 SSD'ye kurulu.)

Son düzenleme:
Çözüm
Denetim masası>sistem ve güvenlik>depolama alanları kısmını paylaşın.
Format ile Windows 11'e geçip BIOS Update yapmışım. Bundan öncesinde SATA SSD'mi kullanabiliyordum ama şu anda disk yönetimi'nde SATA SSD gözükmüyor. Ne yapacağız, yardım eder misiniz?
Not: BIOS'ta bağlandığı gözüküyor. Ayrıca Aygıt Yöneticisi'nde disk sürücülerine tıklayınca da görünüyor. SSD Utility programını kurdum ama bir işe yaramadı. Sonrasında SATA SSD'nin çalıştığı BIOS sürümüne döndüm sonuç aynı.
(Windows M.2 SSD'ye kurulu.)

Merhabalar,

CMD > diskpart > list disk > Burada diskler gözükür, muhtemelen Sata SSD muhtemelen 1 olarak işaretlidir ardından clean komutunu giriyoruz > convert gpt disk GPT yapılmış olacaktır, şimdi bölüm oluşturmak gerek,

yine diskparttan devam > lis vol Sata SSD volume seçiyoruz örn; sel vol 3 > cre par pri >
format fs=ntfs quick komutlarından sonra Sata SSD gözükmeye başlanır.

NOT: Diskte veri var ise hepsi silinecektir clean bu komut her şeyi siler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı