Windows sürümü oyunlarda sorunlara yol açabilir mi?

Sercan1963

Centipat
Yer
BURSA
Daha fazla  
Meslek
KAFAMA GÖRE
Arkadaşlar, işletim sistemimi alta yazıcam. Windows 10 Eğitim sürümünü kullanıyorum ve oynadığım oyunlar konusunra rahatsız olduğum sorunlar var. Sizce Windowsun kullanmış olduğum sürümüyle alakalı nedenler var mıdır ? Oynadığım oyunlar PUBG Mobile ve League of Legends. Sizce ne yapmalıyım? Destek olursanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Sistem özellikleri:
Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHZ (2 CPUS) -2.8 GHZ
4 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Home ya da Pro alınız education daha çok öğretmen ya da okullar için var.

Arkadaşlar, işletim sistemimi alta yazıcam. Windows 10 Eğitim sürümünü kullanıyorum ve oynadığım oyunlar konusunra rahatsız olduğum sorunlar var. Sizce Windowsun kullanmış olduğum sürümüyle alakalı nedenler var mıdır ? Oynadığım oyunlar PUBG Mobile ve League of Legends. Sizce ne yapmalıyım? Destek olursanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Sistem özellikleri:
Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHZ (2 CPUS) -2.8 GHZ
4 GB RAM
Windows 10 Pro kurun. Sonra gereksiz hizmetler, arka plan uygulamaları gibi ıvır zıvırı kapatın. İşlemciye binen yükü azaltın. Windows'un 2004 sürümünü yükleyin. Düşük sistemli bilgisayarlar için performans artışı oluyor. Onun dışında, ille de performans isterseniz Windows 7'ye geçin.

Windows 10 sürümlerinin oyunlara herhangi bir etkisi yoktur. Hangi sürümü kullanırsanız kullanın. Home, Pro, Education, Enterprise vs.

Bahsettiğiniz oyunlarda ise performans sorunu yaratan nokta işlemciniz. Oldukça eski ve çoklu oyunculu oyunlar için yetersiz kalıyor. LGA1150 soket (4. nesil) başka bir işlemci ile yükseltiniz. Örneğin i5 4460 gibi...
Windows 10 Pro kurun.
Gereksiz bir işlem, gerek yok.
Home ya da Pro alınız. Education daha çok öğretmen ya da okullar için var.
Education sürümü Pro sürümüne göre toplu lisanslama ve önceden ayarlanabilir MDM yöneticisi ile geliyor. Onun dışında bir farkı yok zaten. Gerek yok yani.

Windows 10 sürümlerinin oyunlara herhangi bir etkisi yoktur. Hangi sürümü kullanırsanız kullanın. Home, Pro, Education, Enterprise vs.

Bahsettiğiniz oyunlarda ise performans sorunu yaratan nokta işlemciniz. Oldukça eski ve çoklu oyunculu oyunlar için yetersiz kalıyor. LGA1150 soket (4. nesil) başka bir işlemci ile yükseltiniz. Örneğin i5 4460 gibi...

Gereksiz bir işlem, gerek yok.
Aslında öylesine demiştim. Dediğiniz gibi bir farkı yok.

Aslında öylesine demiştim. Dediğiniz gibi bir farkı yok.
Öylesine tavsiye verilmez. Başkalarının zamanını ve emeğini çalmaya hakkınız yok.
Onun dışında bellek miktarını 8 GB yaparsanız problemleriniz çözülecektir.
Bellekten önce işlemci yükseltmesi uygulanmalı. İkinci aşamada bellek yükseltmesi dediğiniz gibi çok daha iyi olur. Onun dışında her iki oyunda bu sistem üzerinde aman aman bellek tüketimine sahip olamayacak zaten. Fakat arkada Discord, Chrome gibi uygulamalar büyük ihtimalle yazılımlarda çalışacağı için sistem rahat bir nefes alacaktır. 👍

Tamam kardeşim konuyu kapat artık. Öylesine değil, kendim kullandığım için söyledim. Uzatmanın manası yok.

Arkadaşlar, işletim sistemimi alta yazacağım. Windows 10 Eğitim sürümünü kullanıyorum ve oynadığım oyunlar konusunra rahatsız olduğum sorunlar var. Sizce Windows'un kullanmış olduğum sürümüyle alakalı nedenler var mıdır? Oynadığım oyunlar PUBG Mobile ve League of Legends. Sizce ne yapmalıyım? Destek olursanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Sistem özellikleri:
Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHz (2 CPUS) -2.8 GHz
4 GB RAM

Pek bilmiyorum fakat 4 GB RAM ile Windows 10 kasmalara yol açabilir sonuçta boşta yüksek miktarda RAM kullanır. Eğer format atmak gibi bir niyetiniz varsa size tavsiyem şu sürümü:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar, işletim sistemimi alta yazacağım. Windows 10 Eğitim sürümünü kullanıyorum ve oynadığım oyunlar konusunra rahatsız olduğum sorunlar var. Sizce Windows'un kullanmış olduğum sürümüyle alakalı nedenler var mıdır? Oynadığım oyunlar PUBG Mobile ve League of Legends. Sizce ne yapmalıyım? Destek olursanız sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Sistem özellikleri:
Intel Celeron CPU G1820 @ 2.70GHz (2 CPUS) -2.8 GHz
4 GB RAM

Ne gibi sorunlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı