Windows temiz kurulum yapma

ozy31

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2022
Mesajlar
150
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayarıma temiz kurulum yapmak istiyorum. Ben bu bilgisayarı bilgisayarcıya götürdüğümde Windows 7'den Windows 10 yükseltmiş ancak aşırı yavaş çalışıyor ayrıca biri forumda bunun çakma Windows olduğunu söylemişti. Bende sizin önerinizle Windows kurmak istiyorum. Sizce hangisi kuruyim ve nasıl kuracağım yardımcı olur musunuz?
Ayrıca çoğu oyunda mavi ekran var.
 

Dosya Ekleri

  • downloadfile-1 (1).png
    downloadfile-1 (1).png
    5,4 KB · Görüntüleme: 29
  • downloadfile-2.png
    downloadfile-2.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir **ÖNERİDE** bulunabilirim. Custom ISO'lar kullanın, Rufus denen program ile ISO'u USB belleğinize doğru şekilde yazın. Ardından kurulum gerçekleştirin, forumda rehber bulabilirsiniz. 2023'deyiz format atmayı bilmeyenleri dövüyorlar. 😁
 
Windows 8.1, kullanabilirsiniz 2019-22 sonları arasında kullandım. Bir çok yazar önermiş, fakat. Şu anda oyun/yazılım uyumluluğu açısından sorunlara sebep oluyor. Örneğin, FACEIT oynamak istediğinizde AC çalışmıyor. Valorant yakın zaman da desteği kesecek, aynı şekilde AC çalışmayacak.
 
Hocam Rufus kurun ve üstteki arkadaşın attığı ISO'yu indirip harici bir diske (direk içine erişimi olan) yazdırıp (bilgisayar eski sanırım üstteki seçenekten MBR seçin) yazdırdıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girmeye çalışın. F2'den F12 kadar teker teker deneyin. Girdiğinizde boot yerine gidip Secure Boot denen şeyi kapatın. Ve harici diski seçip F6 basarak en üste getirin. Save and exit diyerek harici diskten başlatıcan.
 
Hocam çok teşekkür ederim hepinize ancak Windows 8 hiç hoşuma gitmiyor Windows 10 çok mu üzer.
 

Geri
Yukarı