Windows tüm dosyaları engelliyor

burakpat0441

Centipat
Daha fazla  
İnternet üzerinden indirdiğim herhangi bir dosya bile EXE, jar, RAR, ZIP vesaire hepsini engelliyor ve engeli kaldıramıyorum kaldırdığım taman tekrar engelliyor bu yüzden jar dosyalarını kuramıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-06-26 180140.png

İndirilen dosyanın üzerine sağ tık yapıp Özellikler > Genel sekmesinden “Engellemeyi kaldır” işaretleyin, akabinde Windows Defender SmartScreen’i Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Uygulama ve tarayıcı denetimi kısmından kapatın ve gerekiyorsa PowerShell’de Unblock-File -Path "dosya_yolu" komutunu çalıştırın ve Java kuruluysa jar dosyalarının açılması gerekir.

Windows Defender'i durdurup denediniz mi?

Evet ilk öyle denedim sonra dosyayı baştan indirdim fakat olmadı.

İndirilen dosyanın üzerine sağ tık yapıp özellikler > genel sekmesinden “engellemeyi kaldır” işaretleyin, akabinde Windows Defender SmartScreen'i ayarlar > gizlilik ve güvenlik > Windows güvenliği > uygulama ve tarayıcı denetimi kısmından kapatın ve gerekiyorsa PowerShell'de Unblock-File -Path "dosya_yolu" komutunu çalıştırın ve Java kuruluysa jar dosyalarının açılması gerekir.

Hocam dedikleriniz ikisini yaptım ama fayda etmedi bir tek PowerShell komutunu denemedim.

PowerShell komutunu deneyin, aşağıdaki kodu yazın:
Unblock-File -Path "C:\Dosyalar\ornek.jar"

Eğer bu da işe yaramazsa sistemde başka bir güvenlik yazılımdan kaynaklı bir engelleme olabilir. Defender harici bir anti-virüs vs. kurulu mu sisteminizde?

PowerShell komutunu deneyin, aşağıdaki kodu yazın:
Unblock-File -Path "C:\Dosyalar\ornek.jar"

Eğer bu da işe yaramazsa sistemde başka bir güvenlik yazılımdan kaynaklı bir engelleme olabilir. Defender harici bir Anti-Virüs vs. kurulu mu sisteminizde?

Evet Malwarebytes kurulu ama onu da kapatdım bir PowerShell komutunu deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı