Hocam benim de anlam veremediğim buydu (5'de belirttikleriniz).
Microsoft'un -Windows Update indirme hatası: 0x80070643- ile alakalı açıklamasını kendi geçici çözüm yollarını okudum; bunun BitLocker aktif olan yani Win10 Pro kullanıcılarına gelen bir update olduğu ve Home kullanıcılarını ilgilendirmediği belirtiliyordu, peki ama her ay her an güncellemesi yapılan orijinal lisanslı Win10 Home 22H2 kullanıcısı olarak neden Home için bu update gelmiş durumda?.
Hatanın çıktığı 10 Ocak'tan bu yana benim paniklememin sebebi ise yani bilmeden Win. saçmaladıysa ayarlarda değişiklik olduysa düzeltelim BitLocker aktifleştiyse kapatmak KB5034441'yi durdurmak vb bir yolunu ararken anlam veremedim bir türlü. Pro için gelmesi gereken bu BitLocker update hatası olayı biz Home kullanıcılarına neden sıkıntı oldu anlamaya çalışıyorum.
BitLocker 0x80070643 olayının Windows Defender ile bir alakası yoktur değil mi?. Belki Win. Defender kendi kendine BitLocker'ı bir şeyi karıştırdıysa ki Defender ile hiç işim olmaz hep kapalı kullanırım (orijinal lisanslı antivirüs yazılımı sebebiyle).
---
Ayrıca buradaki herkes bir "Görev Yöneticisi / Çalışan İşlemler" listesine bakabilir mi? Bende birkaç haftadır 1. sırada "AggregatorHost.exe" diye bir şey peydahlandı konusuna yazmıştım:
Generally, we see a lot of processes running in the Task Manager when we launch it to end a task or disable applications. At times we see that there are some
thegeekpage.com
Microsoft açıklaması:
Microsoft'un official soru/cevap kısmına sormuşlar Yetkililerden gelen cevapta ise AggregatorHost.exe'nin Win. Defender ile alakalı olabileceği ve /system32 altında olduğundan Microsoft'un kendisine ait bir exe'dir güvenlidir diye belirtmişler. Fakat dediğim gibi Windows Update 0x80070643 hatasıyla beraber son 2-3 haftadır bende AggregatorHost.exe belirdi öyle duruyor.