Windows Update indirme hatası - 0x80070643

Arkadaşlar sırf bunu yazabilmek için hesap açtım ve onaylanmasını bekledim eğer bu linkteki çözümleri uygularsanız kolay bir şekilde sorununuz çözülüyor ama şöyle bi durum var bu güncellemeyi yapmanıza gerek yok çünkü Windows açıklamasında "
Kurtarma bölümü olmayan bir bilgisayara bu güncelleştirmeyi uygulamayı denediğinizde, güncelleştirme başarısız olur ve hata 0x80070643 ERROR_INSTALL_FAILURE alırsınız.Bilgisayarda kurtarma bölümü yoksa bu güncelleştirmeye ihtiyacınız yoktur. Bu durumda hata güvenli bir şekilde yoksayılabilir.
Çözüm üzerinde çalışıyoruz ve sonraki bir sürümde güncelleştirme sağlayacağız.
"
yazıyor. Boş bi hata güncellemesi çözülecek deyip geçebilirsiniz. İnadınız tuttuysa :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linkten izleyip halledebilirsiniz. Diskpart açılmayan arkadaşlar Windows>hizmetler(services)>sanal disk(virtual disk)>manuel seçip başlata basabilirler. Sorunları çözülecektir. İyi forumlar. Eki Görüntüle 2111265

Hocam ben şimdi bunu yaparım, ertesi gün yeni güncelleme gelir kriz geçiririm.

Hocam ben şimdi bunu yaparım, ertesi gün yeni güncelleme gelir kriz geçiririm.

Ben sırf bu yüzden -Windows Update indirme hatası: 0x80070643- ortaya çıktığı 10 Ocak'dan bu yana beklemedeyim, Şubat ilk Salı güncellemesinde bunu kendileri Update üzerinden çözmeliler diye bekliyorum bu Salı geçti bakalım önümüz Salı güncellemesine kaldı.

Bir de bu durum tamamen Microsoft'un kendi işgüzarlığından hatalı Update saçmalığından başka bir şey değil... Microsoft kendi düzeltmesini anlatmış tamam (sisteme ilk Win. kurulurken/formatlarken kendi kendisinin ayarladığı) diskteki "Kurtarma Bölümü" kısmını eskisi 100MB'dan yeni hale 250MB'a çıkarmalıymışız falan da bu biz normal sıradan kullanıcılar için korkutucu riskli, en küçük bir hatada doğru düzgün çalışan bir Win'u bozma potansiyeli olan Dos/Cmd komutları derken ne öyle hiç uğraşmaya değmez.

Ben sırf bu yüzden -Windows Update indirme hatası: 0x80070643- ortaya çıktığı 10 OcaK'den bu yana beklemedeyim, şubat ilk salı güncellemesinde bunu kendileri Update üzerinden çözmeliler diye bekliyorum bu salı geçti bakalım önümüz salı güncellemesine kaldı.

Bir de bu durum tamamen Microsoft'un kendi işgüzarlığından hatalı Update saçmalığından başka bir şey değil... Microsoft kendi düzeltmesini anlatmış tamam (sisteme ilk Win. kurulurken/formatlarken kendi kendisinin ayarladığı) diskteki "kurtarma bölümü" kısmını eskisi 100 MB'dan yeni hale 250 MB'a çıkarmalıymışız falan da bu biz normal sıradan kullanıcılar için korkutucu riskli, en küçük bir hatada doğru düzgün çalışan bir Win'u bozma potansiyeli olan Dos/Cmd komutları derken ne öyle hiç uğraşmaya değmez.

Aman hocam ketenpereye gelmeyelim. 🙏

Yanlış bilgi
Herkese merhaba, arkadaşlar...
Sorununuz, düzenlenmiş veya birden çok ayar girilmiş bir Windows olmasından kaynaklanıyor...
Hiçbir orijinal sistemde yaşanmıyor bu sorunlar...
Yani, kimse bu sorunun farkında değil.
Siz de bu sorunun asıl kaynağının farkında değilsiniz.
Oyun oynamak veya hızlı sistem olsun diye, birden çok ayar yapılmış veya düzenlenmiş ISO kullanıyorsunuz. Sonra da bu tarz sorunlar görünce yardım diye çağırıyorsunuz.
Orijinal sistem kurun ve Update sorunu var mı diye bakın öncelikle.
Saygılarımla...

Herkese merhaba, arkadaşlar...
Sorununuz, düzenlenmiş veya birden çok ayar girilmiş bir Windows olmasından kaynaklanıyor...
Hiçbir orijinal sistemde yaşanmıyor bu sorunlar...
Yani, kimse bu sorunun farkında değil.
Siz de bu sorunun asıl kaynağının farkında değilsiniz.
Oyun oynamak veya hızlı sistem olsun diye, birden çok ayar yapılmış veya düzenlenmiş ISO kullanıyorsunuz. Sonra da bu tarz sorunlar görünce yardım diye çağırıyorsunuz.
Orijinal sistem kurun ve Update sorunu var mı diye bakın öncelikle.
Saygılarımla...

İyi güzel diyorsun da senin şu yazdığın mesaja bakarsak benim böyle bir Windows Update: 0x80070643 hatasıyla karşılaşacak olmam imkansız %1 ihtimali bile yok ama aynı hatayı birçokları gibi bende alıyorum.

Windows'u ilk kurulduğu gibi bırakanlardanım o kadar ayar düzen yapmak değişiklik manyağı değilim hep bir şeyler bozulur düzeltemem diye çekinirim, evet oyun sistemi olarak kullanıyorum fakat hızlı sistem olsun bir sürü ayarlar yapayım düzenlenmiş ISO korsan morsan vb gibi şeylerle hiç işim olmaz, yani sonuçta benim en sinir olduğum anlam veremediğim durum budur neden benim de başıma "Windows Update: 0x80070643" hatası geliyor düzelmiyor saçmalık.

İlgili hatanın kullandığımız sistemle kurduğumuz Win. ile yaptığımız ayarlar düzenlemeler vs vs sizin belirttiğiniz şeylerle bir alakası yok. Hem zaten Microsoft kendi açıklamış diskte Kurtarma Bölümü 100MB kısmı kendi akıllarınca 250MB olmalıymış eğer bu hale getirmezseniz 0x80070643 hatasıyla karşılaşırsınız diyor. Microsoft'un kendisinin yazdığı CMD/DOS ekranı komut satırlarıyla falan uğraşmaya düzgün çalışan sistemi bozmaya niyetim yok, bunu Microsoft nasıl bozduysa yine kendisi Win. Update ile çözmeli başka çare yok.

Son düzenleme:
İyi güzel diyorsun da senin şu yazdığın mesaja bakarsam benim böyle bir (Windows Update: 0x80070643) hatayla karşılaşacak olmam imkansız %1 ihtimali bile yok ama aynı hatayı birçokları gibi bende alıyorum.

Sistemim 2022 model sayılır sonuna kadar orijinal, Windows'u ilk kurulduğu gibi bırakanlardanım o kadar ayar yapmak değişiklik manyağı değilim hep bir şeyler bozulur düzeltemem diye çekinirim, evet oyun sistemi olarak kullanıyorum fakat hızlı sistem olsun bir sürü ayarlar yapayım düzenlenmiş ISO korsan morsan vb gibi şeylerle hiç işim olmaz tertemiz bir kullanıcıyım/oyuncuyum. Sizin deyiminizle gayet olabilecek en orijinal sistemi kurdum kullanıyorum, işte sonuçta benim en sinir olduğum anlam veremediğim durum da budur neden benim de başıma "Windows Update: 0x80070643" hatası geliyor düzelmiyor saçmalık.

İlgili hatanın kullandığımız sistemle kurduğumuz Win. ile yaptığımız ayarlarla vs vs sizin belirttiğiniz şeylerle bir alakası yok bence. Hem zaten Microsoft kendi açıklamış Kurtarma Bölümü 100MB kısmını kendi aklınca 250MB yapmış bu hale getirmezseniz 0x80070643 hatasına mazur kalırsınız diyor. Microsoft'un kendisinin yazdığı CMD/DOS ekranı komut satırlarıyla uğraşmaya düzgün çalışan sistemi bozmaya niyetim yok bunu Microsoft nasıl bozduysa kendisi Win. Update ile bunu kendi çözmeli o kadar.
Çok uzun yazmışsınız fakat, orijinal aracı kullanarak Windows 10 sürümünü, install.esd olarak .ISO oluştur deyiniz. En günceli indirdiği için, bu tarz eski sürüm sorunları ile karşılaşmayacaksınız. Dediğim gibi, sizin ilk kurduğunuz orijinal sürüm 2965 iken. Şuan, aracının size ve bize sunduğu sürüm 3803. Bu tarz sorunlar eğer orijinal sürümde varsa bile, adamlar güncelini sundu, sizin daha haberiniz yok.. Tecnopath sitesinin size sunduğu orijinal sürüm ise, install.wim olarak 2965. Orijinal aracının sunduğu güncel versiyon 3803. Çok tekrar yaptım, anlaşılsın iyice diyerek. Saygılarımla...

Son düzenleme:
Çok uzun yazmışsınız dakat, orijinal aracı kullanarak Windows 10 sürümünü, install.esd olarak .ISO oluştur deyiniz. En günceli indirdiği için, bu tarz eski sürüm sorunları ile karşılaşmayacaksınız. Dediğim gibi, sizin ilk kurduğunuz orijinal sürüm 2965 iken. Şuan, aracının size ve bize sunduğu sürüm 3803. Bu tarz sorunlar eğer orijinal sürümde varsa bile, adamlar güncelini sundu, sizin daha haberiniz yok.. Tecnopath sitesinin size sunduğu orijinal sürüm ise, install.wim olarak 2965. Orijinal aracının sunduğu güncel versiyon 3803. Çok tekrar yaptım, anlaşılsın iyice diyerek. Saygılarımla...

Burada anlattığın çözüm yolunu pek anlamadım Win. sürümünü install.esd olarak Iso oluşturmak sürümü 2965 3803 yükseltmek pek bilmediğim daha önce yapmadığım şeyler, neyse sonra bir bakılabilir belki başkalarına yardımcı olabilir. Ben yine de en garantisi Şubat ayı (ilk Salı'yı geçtiler malum) ikinci Salı güncelleme gününü bekleyeceğim eğer Microsoft bu kendi kendine yarattığı bu hatayı çözemezse ona göre başka yollar denerim şimdilik 3 gün daha dişimizi sıkalım bekleyelim.

Burada anlattığın çözüm yolunu pek anlamadım Win. sürümünü install.esd olarak Iso oluşturmak sürümü 2965 3803 yükseltmek pek bilmediğim daha önce yapmadığım şeyler, neyse sonra bir bakılabilir belki başkalarına yardımcı olabilir. Ben yine de en garantisi Şubat ayı (ilk Salı'yı geçtiler malum) ikinci Salı güncelleme gününü bekleyeceğim eğer Microsoft bu kendi kendine yarattığı bu hatayı çözemezse ona göre başka yollar denerim şimdilik 3 gün daha dişimizi sıkalım bekleyelim.
Windows 10 sürümünü, kendi sitesinden, aracı kullanarak oluşturun diyorum. Zaten install.esd dediğimi kendi yapıyor. Anlamanız gerekmez. Saygılarımla...

Arkadaşlar sırf bunu yazabilmek için hesap açtım ve onaylanmasını bekledim eğer bu linkteki çözümleri uygularsanız kolay bir şekilde sorununuz çözülüyor ama şöyle bi durum var bu güncellemeyi yapmanıza gerek yok çünkü Windows açıklamasında "
Kurtarma bölümü olmayan bir bilgisayara bu güncelleştirmeyi uygulamayı denediğinizde, güncelleştirme başarısız olur ve hata 0x80070643 ERROR_INSTALL_FAILURE alırsınız.Bilgisayarda kurtarma bölümü yoksa bu güncelleştirmeye ihtiyacınız yoktur. Bu durumda hata güvenli bir şekilde yoksayılabilir.
Çözüm üzerinde çalışıyoruz ve sonraki bir sürümde güncelleştirme sağlayacağız.
"
yazıyor. Boş bi hata güncellemesi çözülecek deyip geçebilirsiniz. İnadınız tuttuysa :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linkten izleyip halledebilirsiniz. Diskpart açılmayan arkadaşlar Windows>hizmetler(services)>sanal disk(virtual disk)>manuel seçip başlata basabilirler. Sorunları çözülecektir. İyi forumlar. Eki Görüntüle 2111265

Microsoft bu güncellemeyi yüklemeyin dedi telefondan görüştüğümde. 13 Şubatta bunu düzeltip yenisini yayınlayacak Microsoft. Zorunlu bir update değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı