relati7ity
Picopat
Microsoft bu güncellemeyi yüklemeyin dedi telefondan görüştüğümde. 13 Şubatta bunu düzeltip yenisini yayınlayacak Microsoft. Zorunlu bir update değil.
Sizler için, orijinal aracı kullanarak indirdiğim sürümle format attım.Burada anlattığın çözüm yolunu pek anlamadım Win. sürümünü install.esd olarak Iso oluşturmak sürümü 2965 3803 yükseltmek pek bilmediğim daha önce yapmadığım şeyler, neyse sonra bir bakılabilir belki başkalarına yardımcı olabilir. Ben yine de en garantisi Şubat ayı (ilk Salı'yı geçtiler malum) ikinci Salı güncelleme gününü bekleyeceğim eğer Microsoft bu kendi kendine yarattığı bu hatayı çözemezse ona göre başka yollar denerim şimdilik 3 gün daha dişimizi sıkalım bekleyelim.
Ben orijinal sitesinden kurdum dostum, ona rağmen bu hata hala çözümlenmedi.Çok uzun yazmışsınız fakat, orijinal aracı kullanarak Windows 10 sürümünü, install.esd olarak .ISO oluştur deyiniz. En günceli indirdiği için, bu tarz eski sürüm sorunları ile karşılaşmayacaksınız. Dediğim gibi, sizin ilk kurduğunuz orijinal sürüm 2965 iken. Şuan, aracının size ve bize sunduğu sürüm 3803. Bu tarz sorunlar eğer orijinal sürümde varsa bile, adamlar güncelini sundu, sizin daha haberiniz yok.. Tecnopath sitesinin size sunduğu orijinal sürüm ise, install.wim olarak 2965. Orijinal aracının sunduğu güncel versiyon 3803. Çok tekrar yaptım, anlaşılsın iyice diyerek. Saygılarımla...
Orijinal sitesinden install.wim olarak indirdiyseniz sorun var dostum. Orijinal sitesinden aracı kullanarak indirin, sorun yok...Ben orijinal sitesinden kurdum dostum, ona rağmen bu hata hala çözümlenmedi.
İyi saçmalamışsınız. Aklınızca şaka gibi "orjinal sistemde olmuyor" demeniz insanlarla dalga geçmekten başka bir şey değil. Sorun sandığınız gibi kullanıcının ayar yapmasından falan kaynaklanmıyor. Microsoft'un altını çiziyorum -kendi yaptığı- hatadan kaynaklı bir problem. Kimse durduk yere bilgisayarın kurtarma bölümünü (kaldı ki problem bu, diğer yorumları okusanız zaten anlardınız) kurcalamıyor. Son sürümde problemin çözülmüş halini vermeleri veya insanların son sürümü kullanmamaları bunun kullanıcı kaynaklı hata olduğunu göstermiyor. Her zaman "güncel" demek, "en iyisi" anlamına da gelmiyor.Herkese merhaba, arkadaşlar...
Sorununuz, düzenlenmiş veya birden çok ayar girilmiş bir Windows olmasından kaynaklanıyor...
Hiçbir orijinal sistemde yaşanmıyor bu sorunlar...
Yani, kimse bu sorunun farkında değil.
Siz de bu sorunun asıl kaynağının farkında değilsiniz.
Oyun oynamak veya hızlı sistem olsun diye, birden çok ayar yapılmış veya düzenlenmiş ISO kullanıyorsunuz. Sonra da bu tarz sorunlar görünce yardım diye çağırıyorsunuz.
Orijinal sistem kurun ve Update sorunu var mı diye bakın öncelikle.
Saygılarımla...
Bu hatayı yaşayan biri olarak söylüyorum ki;Herkese merhaba, arkadaşlar...
Sorununuz, düzenlenmiş veya birden çok ayar girilmiş bir Windows olmasından kaynaklanıyor...
Hiçbir orijinal sistemde yaşanmıyor bu sorunlar...
Yani, kimse bu sorunun farkında değil.
Siz de bu sorunun asıl kaynağının farkında değilsiniz.
Oyun oynamak veya hızlı sistem olsun diye, birden çok ayar yapılmış veya düzenlenmiş ISO kullanıyorsunuz. Sonra da bu tarz sorunlar görünce yardım diye çağırıyorsunuz.
Orijinal sistem kurun ve Update sorunu var mı diye bakın öncelikle.
Saygılarımla...
Sizler için, orijinal aracı kullanarak indirdiğim sürümle format attım.
Öyle bir sorun çıkmamakta. Sürüm güncel olduğu için...
Eki Görüntüle 2111428Eki Görüntüle 2111429
ISO sürüm tarihini paylaşır mısın 4.12.2023 değil değil mi?
Bu hatayı yaşayan biri olarak söylüyorum ki;
1. Ben Orijinal Windows kullanıyorum.
2. UEFI Windows kullanıyorum. Hiçbir özelliğini de RUFUS'tan kapatmış değilim.
3. Windows 10 Pro'nun orijinal kutusunu satın almış birisiyim ve içinden çıkan Orijinal Key'i kullanıyorum
4. Default ayarlarda Windows'um. Kurcalanmış, modlanmış değil.
5. KB5034441 kodlu güncelleme Windows Home'a gelmiş değil ve gelmeyecekte. Bu güncelleme sadece Bitlocker kullananlar için önemli bir güncelleme yani şirketler için desem daha doğru. Bitlocker kullanmayan bizim gibi ev kullanıcıları için önemli güncelleme değil.
6. Microsoft Türkiye'yi aradığımda güncellemenin önemli olmadığını, es geçilebildiğini söyledi. Güncelleme tamamen Microsoft kaynaklı bir hata. Microsoft'un güncelleme hakkında verdiği bilgide de yer alıyor zaten.
7. Bu hatayı ben https://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab Microsoft'un kendi aracını kullanarak gizledim sorunum çözüldü. Microsoft'ta bunu öneriyor geçici çözüm olarak. 3 gün sonra yeni Update yayınlanacak zaten sabredin.
@relati7ity sizde yanlış bilgi vererek insanları kandırmayın.
Sizler için, orijinal aracı kullanarak indirdiğim sürümle format attım.
Öyle bir sorun çıkmamakta. Sürüm güncel olduğu için...
Eki Görüntüle 2111428Eki Görüntüle 2111429
Ben orijinal sitesinden kurdum dostum, ona rağmen bu hata hala çözümlenmedi.
İyi saçmalamışsınız. Aklınızca şaka gibi "orijinal sistemde olmuyor" demeniz insanlarla dalga geçmekten başka bir şey değil. Sorun sandığınız gibi kullanıcının ayar yapmasından falan kaynaklanmıyor. Microsoft'un altını çiziyorum -kendi yaptığı- hatadan kaynaklı bir problem. Kimse durduk yere bilgisayarın kurtarma bölümünü (kaldı ki problem bu, diğer yorumları okusanız zaten anlardınız) kurcalamıyor. Son sürümde problemin çözülmüş halini vermeleri veya insanların son sürümü kullanmamaları bunun kullanıcı kaynaklı hata olduğunu göstermiyor. Her zaman "güncel" demek, "en iyisi" anlamına da gelmiyor.
Bu hatayı yaşayan biri olarak söylüyorum ki;
1. ben orijinal Windows kullanıyorum.
2. UEFI Windows kullanıyorum. Hiçbir özelliğini de Rufus'tan kapatmış değilim.
3. Windows 10 Pro'nun orijinal kutusunu satın almış birisiyim ve içinden çıkan orijinal Key'i kullanıyorum.
4. default ayarlarda Windows'um. Kurcalanmış, modlanmış değil.
5. KB5034441 kodlu güncelleme Windows Home'a gelmiş değil ve gelmeyecekte. Bu güncelleme sadece BitLocker kullananlar için önemli bir güncelleme yani şirketler için desem daha doğru. BitLocker kullanmayan bizim gibi ev kullanıcıları için önemli güncelleme değil.
6. Microsoft Türkiye'yi aradığımda güncellemenin önemli olmadığını, es geçilebildiğini söyledi. Güncelleme tamamen Microsoft kaynaklı bir hata. Microsoft'un güncelleme hakkında verdiği bilgide de yer alıyor zaten.
7. bu hatayı ben https://download.microsoft.com/download/f/2/2/f22d5fdb-59cd-4275-8c95-1be17bf70b21/wushowhide.diagcab Microsoft'un kendi aracını kullanarak gizledim sorunum çözüldü. Microsoft'ta bunu öneriyor geçici çözüm olarak. 3 gün sonra yeni Update yayınlanacak zaten sabredin.
@relati7ity sizde yanlış bilgi vererek insanları kandırmayın.
Dostum ISO sürüm tarihini paylaşır mısın 4.12.2023 değil değil mi?
Sizden sonra diğer yabancı kaynakları araştırdığım kadarıyla Windows Defender ile bu güncellemenin bağlantısının olmadığı yönündeydi. Ben de Kaspersky Total Security kullanıyorum lisanslı olarak ve Defender kapalı bende de. Virüs koruman varsa bu güncelleme yüklenmedi diye korkma, güvenlik açığı oluşturmuyor. Sadece BitLocker’ı kullananları kapsıyor Microsoft’un ve benim dediğim gibi. Güncelleme yüklense de yüklenmese de aktif olmayacak bir özellik normal kullanıcılar için. Güncellemede eksik parça olan Recovery bölümünü ayarlama kısmı Windows 10’da otomatik yapacak şekilde ayarlanamamasından kaynaklı olarak bu sorunu yaşıyoruz. Aynı güncelleme Windows 11’e de geldi “farklı KB koduyla” diğer bilgisayarımda ise Recovery Bölümünü 540MB’dan 750MB yaparak başarılı bir şekilde kuruyor. 2 gün sonra yayınlanacak yeni güncellemede Microsoft bu Recovery Partition kısmını ayarlayarak yeni yayınlanacak güvenlik güncelleştirmesinde bazı hataları düzelterekte yüklememizi sağlayacaktır. Demem şudur ki 48 saat bekleyin ve bilgisayarınızı lütfen kurcalamayın. Özellikle Windows’u Windows Media Creation Tool üzerinden asla Windows’u tekrar üzerine kurmayın, bilgisayarınız ciddi oranda hantallaşıyor. Eğer güncellemeyi görmek istemiyorsanız benim üst mesajımda linkini paylaştığım aracı kullanarak güncellemeyi güvenle gizleyebilirsiniz. Güncellemeyi zorla yüklemenizi asla ama asla doğru bulmuyorum. Her güncelleme iyi sonuç doğurmuyor. Microsoft’un 13 Şubat 2024 ABD-NY saati ile 12:00’da yayınlayacağı bir sonraki update’i Ocak ayındakine kıyasla fixlenmiş güvenlik güncelleştirmesi geleceğine eminim. Bu sorun herkeste var panik olmanıza gerek yok. Önceki güncelleştirmeler de yaşanılan hataları çözüme kavuşturdukları gibi bu da çözüme kavuşacaktır.Hocam benim de anlam veremediğim buydu (5'de belirttikleriniz).
Microsoft'un -Windows Update indirme hatası: 0x80070643- ile alakalı açıklamasını kendi geçici çözüm yollarını okudum; bunun BitLocker aktif olan yani Win10 Pro kullanıcılarına gelen bir update olduğu ve Home kullanıcılarını ilgilendirmediği belirtiliyordu, peki ama her ay her an güncellemesi yapılan orijinal lisanslı Win10 Home 22H2 kullanıcısı olarak neden Home için bu update gelmiş durumda?.
Hatanın çıktığı 10 Ocak'tan bu yana benim paniklememin sebebi ise yani bilmeden Win. saçmaladıysa ayarlarda değişiklik olduysa düzeltelim BitLocker aktifleştiyse kapatmak KB5034441'yi durdurmak vb bir yolunu ararken anlam veremedim bir türlü. Pro için gelmesi gereken bu BitLocker update hatası olayı biz Home kullanıcılarına neden sıkıntı oldu anlamaya çalışıyorum.
BitLocker 0x80070643 olayının Windows Defender ile bir alakası yoktur değil mi?. Belki Win. Defender kendi kendine BitLocker'ı bir şeyi karıştırdıysa ki Defender ile hiç işim olmaz hep kapalı kullanırım (orijinal lisanslı antivirüs yazılımı sebebiyle).
---
Ayrıca buradaki herkes bir "Görev Yöneticisi / Çalışan İşlemler" listesine bakabilir mi? Bende birkaç haftadır 1. sırada "AggregatorHost.exe" diye bir şey peydahlandı konusuna yazmıştım:
Microsoft açıklaması:What is AggregatorHost.exe? Is it Safe or is it a Virus?
Generally, we see a lot of processes running in the Task Manager when we launch it to end a task or disable applications. At times we see that there are somethegeekpage.com
Microsoft'un official soru/cevap kısmına sormuşlar Yetkililerden gelen cevapta ise AggregatorHost.exe'nin Win. Defender ile alakalı olabileceği ve /system32 altında olduğundan Microsoft'un kendisine ait bir exe'dir güvenlidir diye belirtmişler. Fakat dediğim gibi Windows Update 0x80070643 hatasıyla beraber son 2-3 haftadır bende AggregatorHost.exe belirdi öyle duruyor.