Windows Update sonrası performans düşüşü

Marlboro Touch

Kilopat
Merhabalar, Windows 10 kullanıcısıyım, yakın zamanlarda "Windows Update" güncellemesinde bulunmuştum. Konu bununla alakalı mı bilmiyorum fakat birçok web sitesinde bu son "Windows Update" güncellemesinin oldukça sorun çıkardığına dair bilgilendirmeler gördüm. Günlük hayatta oynadığım oyunlarda şu aralar çok ciddi anlamda FPS düşüşü sorunu ile karşılaşmaktayım, örnek olarak; R6S isimli oyunu 90 FPS'te hiçbir şekilde takılma ya da donma olmadan uzun zamandır oynuyordum fakat son güncellemeden sonra bu sayı 7 FPS'e kadar düştü gerçekleşme şekli ise oldukça aniden ve sürekli olarak tekrarlanıyor, ses kaymaları, ekran kırılmaları oluyor. Ortalama 10 saniye kadar sürüyor ve 1 dakika içerisinde ortalama 3-4 kere gerçekleşiyor gerçekten son derece sinir bozucu, henüz bilgisayarı düzeltme konusunda bir karara varmış değilim çünkü üniversiteyle alakalı meşguliyetlerim var bunları bilgisayarım üzerinden hallediyorum sınavlar bittikten sonra sıfırlamak gibi bir durumu düşünüyorum fakat bu oldukça yorucu bir durum olacağı için bunu daha kolay bir şekilde çözebilme imkanım varsa eğer beni bu konuda bilgilendirebilirseniz gerçekten çok sevinirim. İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, Windows 10 kullanıcısıyım, yakın zamanlarda "Windows Update" güncellemesinde bulunmuştum. Konu bununla alakalı mı bilmiyorum fakat birçok web sitesinde bu son "Windows Update" güncellemesinin oldukça sorun çıkardığına dair bilgilendirmeler gördüm. Günlük hayatta oynadığım oyunlarda şu aralar çok ciddi anlamda FPS düşüşü sorunu ile karşılaşmaktayım, örnek olarak; r6s isimli oyunu 90 FPS'te hiçbir şekilde takılma ya da donma olmadan uzun zamandır oynuyordum fakat son güncellemeden sonra bu sayı 7 FPS'e kadar düştü gerçekleşme şekli ise oldukça aniden ve sürekli olarak tekrarlanıyor, ses kaymaları, ekran kırılmaları oluyor. Ortalama 10 saniye kadar sürüyor ve 1 dakika içerisinde ortalama 3-4 kere gerçekleşiyor gerçekten son derece sinir bozucu, henüz bilgisayarı düzeltme konusunda bir karara varmış değilim çünkü üniversiteyle alakalı meşguliyetlerim var bunları bilgisayarım üzerinden hallediyorum sınavlar bittikten sonra sıfırlamak gibi bir durumu düşünüyorum fakat bu oldukça yorucu bir durum olacağı için bunu daha kolay bir şekilde çözebilme imkanım varsa eğer beni bu konuda bilgilendirebilirseniz gerçekten çok sevinirim. İyi geceler.

En güncel Windows 10 sürümü güncelleştirmesi mi?

Sanıyorum değil, (KB5000802) kodlu bir güncelleme bulunuyor, fakat bundan önce bir güncelleme kodu daha vardı belki problem o son güncellemeden kaynaklanıyordur diye onu kaldırmıştım.

Bu verdiğiniz sürümde sorun yok. Bundan sonra gelen KB5000842 ve KB5001330 güncellemelerinde sorunlar görülüyordu.

Sanıyorum değil, (KB5000802) kodlu bir güncelleme bulunuyor, fakat bundan önce bir güncelleme kodu daha vardı belki problem o son güncellemeden kaynaklanıyordur diye onu kaldırmıştım.

Ben daha bugün yaptım hiçbir sorun veya değişim olmadı acaba donanımsal bir problem mi?

Tekrardan merhabalar konu ile alakalı sorunu çözdüm, bu platformun yabancısı olduğum için çözümle alakalı bir prosedür uygulamam gerekiyor mu bilmiyorum. Çözüm şeklime gelecek olursak bilgisayarımı sıfırlama kararı aldım, sıfırlama süresi 2 saat civarlarında sürdü bilgisayarın sürücülerini ve kendi programlarımı kurmamla birlikte toplamda 3 saat gibi bir sürede tekrar aktif olarak kullanmaya başladım,
İlk olarak kendi yedeğimdeki programlarımı kurdum daha sonra bilgisayarın resmi web sitesindeki ve ''NVIDIA GeForce Experience'' isimli programdan sürücüleri kurdum daha sonrasında da ''Microsoft Visual C++ Redistributable 2008-19'' bileşenlerini, ''Microsoft Framework XNA'' isimli bileşeni ve ''DirectX'' bileşenini kurdum. Şuanda belirttiğim gibi aktif olarak kullanmaktayım ve bilgisayarda FPS düşüşü, takılma, ses kayması, gibi bir durum söz konusu değil, tam aksine bu sorunu yaşamadan önce de bilgisayarımda zaman zaman oyun fark etmeksizin FPS düşüşü oluyordu, örnek olarak 60 FPS'de oynadığım bir oyun aniden 35 FPS'e düşüyordu fakat bu son derece nadiren ve 1-2 saniye gibi bir sürede gerçekleşiyordu şimdi artık o da söz konusu değil.

Unutmadan ''Windows Update''te güncelleme kontrolleri yaptım, oldukça fazla güncelleme gelmiş fakat dikkatimi çeken bir nokta vardı ''KB5001330'' isimli güncellemeyi gördüm ve güncellemeleri şimdilik 1 haftalığına duraklattım. Bilgilendirmeleriniz ve ayırdığınız vakit için tekrardan teşekkür ederim umarım benim yazdıklarımda yardımcı ve açıklayıcı olmuştur. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı