Windows KB5053598 Update sonrası SSD çalışmaz hale geldi

Microsystem

Megapat
Daha fazla  
Herkese selam,
İki gün önce başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.
3 yıllık Monster bir cihazım var. Beni memnun edici şekilde çalışıyordu. Ara sıra windows güncellemeleri geliyordu ve hiç aksatmadan güncellemesini yapıyordum.
3 gün önce bir güncelleme bildirimi geldi, hiç detayına bakmadım bile, güncellenmiş sanırım ama yeniden başlatma istiyordu. Benimde işlerim yoğun olduğundan erteledim. Ertesi gün sabah evde biraz daha çalıştım sonra güncellemelerini yapması için yeniden başlattım sonra güzelce kapatarak ofise geldim. Ofiste cihazımı başlattım, normalde 10sn sürmeyen açılış süresi 1dk'yı buldu ve açılmadı, ardından "Güncelleme Hatalarla Dolu (Haber)" burada bahse konu olan hatayı aldım, mavi ekran geldi. Neyse yeniden başlattım ama artık durmadan BIOS'a atıyordu beni. Ne yaparsam yapayım yeniden BIOS'a geliyordu. USB'den format atmayı denedim, Portable Windows ile yedeklerimi almayı denedim, Boot edilen diskleri görmeyi denedim (F7, F10 gibi tuşlarla) sadece USB Flash Diskim görünüyordu.

Velhasılı evde yedek bir SSD diskim vardı, onu takıp ona windows yükleyince açıldı. Yeni SSD'ye son güncellemeleri yaptığımda "Windows 11 Version 24H2 03 Toplu Güncelleştirmesi (KB5053598)" bu güncelleme durmadan hata veriyordu. Araştırırken öğredim ki zaten bu güncelleme bayağı bir problem içeriyor ve kurulamıyormuş (1,2,3). Hatta mavi ekran verdirip (4,5) SSD'leri açmaz hale getirecek ciddi sorunlara neden oluyormuş (6).

Yani diyeceğim gitti bizim 8 binlik 2TB SSD. Bu güncellemenin mağduru olarak diyorum ki sakın bu güncellemeyi kurmayın.

1742455231672.png

1742454033293.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal SSD'nizde bir sorun olmuş. SSD'yi formatlamanız gerekebilir.
Mesajı tam okuduğunuzdan emin misiniz ?

1742458426790.png

Ben bir sorun yaşamadım bu güncellemede. Donanımsal olabilir sorun.

Eki Görüntüle 2449779
Donanımsal sorun oluşturuyor zaten bu güncelleme. Dünya genelinde birçok kullanıcı benzer hatalarla karşılaşmış, güncellemesi tamamlanan da daha sonra sorun yaşamış.
Reddit'te birçok konu açılmış ve Microsoft'un kendi sitesinde bu güncellemenin çok sorun çıkardığı kabul edilmiş zaten. İlgili kaynaklara bakarsanız net görebilirsiniz (1.Kaynağa bakabilirsin)

Benzer sorun başıma gelmişti, USB üzerinde çalışan Linux Mint ile eski diskteki dosyaları kurtardım, önemli verilerin varsa bir dene istersen. Hiren's Boot SSD'yi görmedi ama ilginç şekilde Linux Mint gördü.

Benzer sorun başıma gelmişti, USB üzerinde çalışan Linux Mint ile eski diskteki dosyaları kurtardım, önemli verilerin varsa bir dene istersen.
Verileri sürekli Drive'a yedekliyordum ama yine de ufak tefek yedeklerimi kurtarmayı isterdim.
Ama hiçbir problem yokken 2TB diskin gitmesi çok kötü oldu.
Bir denemek isterim. Bahsettiğin şey portable şekilde mi kuruluyor (WindowsPE gibi mi), Boot olmayan bir disk Linux'te boot olabilir mi, öyle özel durumlar var mı?

Verileri sürekli Drive'a yedekliyordum ama yine de ufak tefek yedeklerimi kurtarmayı isterdim.
Bir denemek isterim. Bahsettiğin şey portable şekilde mi kuruluyor (WindowsPE gibi mi), Boot olmayan bir disk Linux'te boot olabilir mi, öyle özel durumlar var mı?
Bu video yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linux Mint'i Windows kurar gibi iso dosyasını çalıştırmanız gerekir. Ama Linux Mint gibi sürümlerde deneme modu oluyor diske tam olarak kurmadan. (ismini unuttum o yüzden deneme modu dedim.😄) O şekilde bakabilirsiniz

Linux Mint'i Windows kurar gibi iso dosyasını çalıştırmanız gerekir. Ama Linux Mint gibi sürümlerde deneme modu oluyor diske tam olarak kurmadan. (ismini unuttum o yüzden deneme modu dedim.😄) O şekilde bakabilirsiniz
Eve geçince deneyeceğim bi.
USB'ye kurar bakarım. Teşekkürler.

Bu video yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler. Bakacağım bi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı