Windows Vista mı Windows 7 mi?

Wiera

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15 FA507NVR-LP005 Ryzen 7 7435HS 16 GB 512 GB SSD RTX4060
Sizce Win 7 mi daha iyi yoksa Vista SP1 mi?

Hocam Windows Vista yarım kalmış bir iş. 2001'de başlayıp 2006'da ancak tamamlanabilmiş bir proje. Ki bu 5-6 yıllık süreçte proje bir kere yeniden baştan yazılmak zorunda kalındı. Bu süreçte Microsoft doğru kararlar vermediği için de proje çöp oldu. Üstelik Windows XP %90 kullanım oranlarını gördü. Windows XP'nin en kötü 2004 yılında ölmesi gerekirken ömrü 2014'e kadar uzadı. O yüzden Vista biter bitmez hemen Vista'nın kaputunu açıp düzenlemeye başladılar ve 2009 yılında Windows 7 piyasaya sürüldü.
Sorun değil hocam ama Windows 7 dönemine göre güzeldi. 2012 yılında önce Windows 8 ile UEFI geldi sonra Windows 10 ile DirectX 12 geldi ve Windows 7 çağ dışı kaldı. Bu kadar kullanılma sebebi ise birkaç kullanıcı alışkanlıkları falan işte. Windows 8'de başlat menüsü olmayınca kullanıcılar Windows 7'de kalmaya devam ettiler. Ama Windows 10 ile hem başlat menüsü geri geldi hem de 1 yıl boyunca ücretsiz sunuldu. Böylece Windows 7'nin tam manasıyla sonu geldi.

Ayrıca Windows 7 Aero yüzünden bir süre sonra hantallaşıyordu. Kullananlar ya "Basic" temasına geçiyordu ya da Windows 2000 temasına geçiyordu. Aero'nun çok fazla stabilite sorunları vardı. Hoş duruyordu ama yük bindiriyordu. Animasyonlardan ötürü programlar falan epey geç açılıyordu. Bir de SSD o zamanlar yaygın olmadığı için neredeyse herkes HDD kullandığı için açılış süreleri 1 dakikaları buluyordu. Windows 8'den sonra Fast Boot falan gelince açılış süresi sorunu çözülmüş oldu.

Vista'yı hayatı boyunca hiç kullanmamış ama çamur atan kişilere gülüyorum sadece Service Pack'lerden sonra düzeldi görünüş olarak da Wİn7'den 10kat daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ama Vista artık maalesef kullanılamaz halde hiçbir şey çalışmıyor :/ Çoğu tarayıcı da desteğini çekti zaten. Windows 7 o yüzden.

Vista'yı hayatı boyunca hiç kullanmamış ama çamur atan kişilere gülüyorum sadece Service Pack'lerden sonra düzeldi.
Düzelse de RTM sürümü çöp olduğu için her zaman ön yargı ile yaklaşılmış bir sürüm oldu. Kendisine aslında 3 tane servis paketi çıkacaktı. Ama üçüncü servis paketi Windows 7 oldu. Vista'nın kötü namından ötürü kullanıcılar XP'ye daha da çok bağlanmışlardı. Microsoft bu yüzden üçüncü servis paketi yerine Windows 7'yi yaptı. Windows 7'de zaten XP'nin yıllardır oturduğu tahtı elinden aldı.

RTM Sürümü düzgün olan Windows sürümü mü vardi? RTM Sürümünün bozuk çıkması da Windowsun değil Donanım şirketlerinin suçuydu XP'den çok farklı olduğu için doğru dürüst sürücü yapamadılar sonra da çökmeler vb. şeyler yaşandı doğru dediğiniz gibi SP3 Windows 7 oldu zaten o zaman sürücüler de Vista sürücüleriydi ah be Vistam çok seviyordum harbiden 2017'de Vista'dan 10'a geçiş yaptım desteği bitince..

8.1 kurdum boşta 1.5 gb ram yiyordu windows 10 kurdum 2 gb windows 7 geçtim max 700 mb yiyor stabil ve hızı cabası karar senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…