Hocam Windows Vista yarım kalmış bir iş. 2001'de başlayıp 2006'da ancak tamamlanabilmiş bir proje. Ki bu 5-6 yıllık süreçte proje bir kere yeniden baştan yazılmak zorunda kalındı. Bu süreçte Microsoft doğru kararlar vermediği için de proje çöp oldu. Üstelik Windows XP %90 kullanım oranlarını gördü. Windows XP'nin en kötü 2004 yılında ölmesi gerekirken ömrü 2014'e kadar uzadı. O yüzden Vista biter bitmez hemen Vista'nın kaputunu açıp düzenlemeye başladılar ve 2009 yılında Windows 7 piyasaya sürüldü.Sanırım Windows 8'deki başlangıç menüsünü seven tek ben varım galiba. O başlat menüsü Windows 10 da olsa tadından yenmez. Windows Phone'un ve Windows 8'in değeri bilinmedi. Aynı şekilde Windows Vista'nın.
Sorun değil hocam ama Windows 7 dönemine göre güzeldi. 2012 yılında önce Windows 8 ile UEFI geldi sonra Windows 10 ile DirectX 12 geldi ve Windows 7 çağ dışı kaldı. Bu kadar kullanılma sebebi ise birkaç kullanıcı alışkanlıkları falan işte. Windows 8'de başlat menüsü olmayınca kullanıcılar Windows 7'de kalmaya devam ettiler. Ama Windows 10 ile hem başlat menüsü geri geldi hem de 1 yıl boyunca ücretsiz sunuldu. Böylece Windows 7'nin tam manasıyla sonu geldi.Hocam siz beni yanlış anlamışsınız ben Windows 8.1 daha stabil onu biliyorum fakat Windows 7 daha fazla kullanıldı ve bana daha güzel gözüktüğü için kızgın yapmışım. Yanlış anlaşıldımsa özür dilerim. Saygılar.
Düzelse de RTM sürümü çöp olduğu için her zaman ön yargı ile yaklaşılmış bir sürüm oldu. Kendisine aslında 3 tane servis paketi çıkacaktı. Ama üçüncü servis paketi Windows 7 oldu.Vista'yı hayatı boyunca hiç kullanmamış ama çamur atan kişilere gülüyorum sadeceService Pack'lerden sonra düzeldi.
RTM Sürümü düzgün olan Windows sürümü mü vardi? RTM Sürümünün bozuk çıkması da Windowsun değil Donanım şirketlerinin suçuydu XP'den çok farklı olduğu için doğru dürüst sürücü yapamadılar sonra da çökmeler vb. şeyler yaşandı doğru dediğiniz gibi SP3 Windows 7 oldu zaten o zaman sürücüler de Vista sürücüleriydi ah be Vistam çok seviyordum harbidenDüzelse de RTM sürümü çöp olduğu için her zaman ön yargı ile yaklaşılmış bir sürüm oldu. Kendisine aslında 3 tane servis paketi çıkacaktı. Ama üçüncü servis paketi Windows 7 oldu.Vista'nın kötü namından ötürü kullanıcılar XP'ye daha da çok bağlanmışlardı. Microsoft bu yüzden üçüncü servis paketi yerine Windows 7'yi yaptı. Windows 7'de zaten XP'nin yıllardır oturduğu tahtı elinden aldı.
![]()
Hocam 350mb yiyor bende boşta Windows 8.1 Windows 7 500mb yiyordu.8.1 kurdum boşta 1.5 gb ram yiyordu windows 10 kurdum 2 gb windows 7 geçtim max 700 mb yiyor stabil ve hızı cabası karar senin.
Ben değerleri tam hatırlamıyorum ama bütün sürücüler ve programlar yüklü bir şekilde Windows 7 Windows 8.1'den daha fazla RAM yiyordu. İkisinin sürümü de Enterprise.Hocam 350mb yiyor bende boşta Windows 8.1 Windows 7 500mb yiyordu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.