Windows Vista Neden Çok Sevilmedi?

Arkadaşlar bu soruyu çok uzun zamandır merak ediyorum ancak net bir cevaba ulaşamadım. "Windows Vista" ile ilgili bunu çok duyuyoruz: "Windows Vista çok kötü.". Windows Vista'yı ben sanal makinede kullandım ancak herhangi bir sorununu göremedim.

Sorularım:

1. Windows Vista'yı bu kadar kötü yapan, bu kadar sevdirmeyen şey neydi?
  2. Windows Vista'nın şu anki durumu ne?
NOT: "Windows 8/8.1/10'un yanında eski kalıyor." gibi cevaplar vermeyiniz.
vista o zamanın bilgisiyarlarını aşıyordu o yüzden herkes xp kullanmak zorunda kalıyordu yani vista gelmeseydi windows batmıştı

Windows Vista o zaman çok büyük bilgisayarlar için çıktı. o yüzden herkes Windows 7 veya Win'de bence Windows 10, Windows 8, Windows XP'ye geçti ve bence çok güzel bir işletim sistemi.
NOT: Windows 7, Windows Vista altyapısına kuruldu yani Windows Vista olmasa Windows 7 de olmazdı.

Gerektirdiği donanım güncelleme maliyetine göre hiçbir yenilik vaad etmemesinden. Vista'yı düzgün çalıştırabilen bir tane makine görmüştüm. Zamanına göre iyi de olsa tüm makinelerde bir hantallık, bir yavaşlama hissedilirdi kurulduğunda.

Hocam aslında çok basit. Nasıl 4GB Ram olan bilgisayarda Windows 10 kötü performans veriyorsa ve insanlar alternatif arıyorsa aynı şey Vista için de geçerli.

Microsoft Vista'yı doğru tanıtmadı.
Biz yanlış sistemlere kurduk Microsoft'unda sistem geresinimlerini yanlış açıklamasınında büyük payı var.
Zamanı için Vista bir devrimdi Aero multitouch desetği güvenlik ve Windows Media Player bir eklenti olmaması sayılabilir (Home Basic dışında)
Yanlış sistemlerden dolayı Vista'nın yavaş ve kötü olduğu izlenemi oluştu ama Vista'nın service pack 1 ve service pack 2'yle birlikte hatalar düzeltilmiş olsa da Windows 7 çıktı ve neredeyse herkes Windows 7 satın aldı Vista'nın sorunalrından biri ise sürücü (driver) sorunuydu çok azdı Vista'yı destekleyen sürücüler.
Windows Vista.
Sistem gereksinimleri (kullanılabilir halde)
40 GB (Gigabyte) disk.
Çift çekirdekli işlemci.
3 Gigabyte RAM.
512 megabyte üstü ekran kartı.
800x600 çözünürlüğünde ekran.

Windows XP zamanında teknolojinin gelişimide durdu Windows XP çıkışından sonra Intel Pentium 4 6 yıl boyunca amiral gemisi oldu.

Microsoft Vista'yı yanlış zamanda çıkartı o zamanlar 512 megabyte RAM 64 megabyte ekran kartı ve Pentium 4 yaygındı.

Windows Vista'nın temel desteği 10 Nisan 2012 sona erdi
Windows Vista'nın genişletilme desteği 11 Nisan 2017 yılında sona erdi
Not yanlış yazmış olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı