Windows Vista neden tutulmadı?

• Konuyu başlatan 374025
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 123
  • Görüntüleme 11.364
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende krd ve Ubuntu var bir sorun olursa Live olarak kullanmak için.

Bence Linux Mint ve Windows 10 en iyisi, Linux Mint Ubuntu'ya göre çok daha stabil.

Var mı bilmiyorum ama Linux Mint Ubuntu tabanlı olduğu için belki yüklenebilir. Bugüne kadar hiç safe Graphics falan uğraşmadım.

Ben yüklemeden Live olarak kullanacağım safe Graphics olmadan ekran yumruk atıp parçalanmış gibi oluyor.

Evet.

Screenshot_2021-03-27_15-21-36.png

Sonunda.

Screenshot_2021-03-27_16-18-46.png

1 yılı aşkın Windows Vista'yı kullanma deneyimimi paylaşıyorum. Bunlar benim fikirlerim.

Ben uzun süredir Windows 10 ile Windows Vista dual-boot kullanıyordum. Windows Vista'nın Service Pack olmadan önceki hali stabil değildi sanırım. Ya da milletin bilgisayarında yavaştı. Ya Service Pack 2 ile bu düzeldi ya da milletin bilgisayarı kötüydü bilmiyorum ama...

Windows Vista gerçekten devrim niteliğinde güzel bir işletim sistemiydi. Windows 7'nin betası gibi ve Windows 10'un temeli gibi bir işletim sistemiydi. Çok güzel bir arayüzü vardı. Windows XP'ye göre daha güvenliydi. Daha fazla yazılımsal desteği vardı ve stabil olarak 64-bit'i destekleyen ilk işletim sistemiydi (Evet ilki Windows XP idi ama stabil değildi).

Ama sonuç olarak insanlar (özellikle de o çağın insanları) teknolojiyi değil de performansı önemsediği için Windows XP'de kalmayı tercih ettiler. Yüzlerce şikayet yağdı, performans ile ilgili. Ve Microsoft da bu şikayetleri göz önüne alarak Windows Vista'yı yavaşlatan şeyleri yok ederek Windows 7'yi piyasaya sürdü. Bu işletim sistemi daha stabil ve daha hızlıydı. Arayüzü tartışılır. İnsanlarda Windows Vista'yı hiç denemeden Windows 7'ye geçti. Ve Windows Vista unutuldu. Ama Windows Vista'nın kenar çubuğunu (sidebar.exe) Windows 7'de çalıştırdığınız zaman Windows Vista'dan kat kat daha yavaş çalıştığını fark edeceksiniz.

Ben kişisel olarak Windows 7 gibi Extended Security Updates uygulaması devam etseydi hala, Windows Vista'yı kullanmaya devam ederdim. Ha bir de büyük üreticiler Windows Vista'ya driver üretmeye devam etseydi tabiki.

Windows Vista'da kurulu olan 341.34 mü ne driver'ı dual-boot olan Windows 10'daki 390.35 driver'ı ile sorun çıkardığından ve GT 620M aygıt yöneticisinden kaybolmaya başladığından Windows Vista'yı silmek zorunda kaldım.

Son sözüm: Windows Vista adamdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı