Windows Vista UEFI Boot ve "bootx64.efi" Dosyası

Makaleler
9
USB'den UEFI Windows Vista kurulumu için bu dosya gerekli. Normal bir ISO yansıması içeren USB bellek, UEFI modunda boot edemez. Bunun için ufak bir yamaya ihtiyacı var. Kısaca anlatayım.

ISO dosyasını yazdığınız USB belleğinizde \efi\microsoft dizininde yer alan "boot" klasörünü kopyalayın. Taşımayın, sadece kopyalayın. Kopyalayacağınız yer ise bir üst klasör. Yani \efi kısmına atacaksınız. İki tane dosya olacak bu şekilde. Daha sonra aşağıda indirme linki verilen, Vista 64 bit'ten alınmış "bootmgfw.efi" EFI dosyasını USB'ye atacaksınız. Dosyanın isminin değişmesi gerekiyor lakin ben zaten değiştirdim. Tek yapmanız gereken USB belleğinize girip \efi\boot dizininin içine atmak. Daha sonra sistem sorunsuz UEFI boot edecek ve GPT disklerinize Windows Vista kurabileceksiniz.

İndirmek için: bootx64.efi

@Silinen üye Evet Windows 7 için de aynen geçerli. Bu sefer efi dosyasını Windows 10'dan almalısın.
BIOS da UEFI seçili iken kurulumdan sonra sorunsuz açılır demi? Nedeni bunun gibi bir yöntem denedim kurulum başarılı oldu fakat Windows açılmadı , laptopumun BIOS unda UEFI veya LEGACY seçme yeri yok saadece UEFI

Sent from my E2303 using Technopat mobile app

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı