Windows Vista'yı 2023'te kullanmak

462229

Hectopat
Yıl neredeyse 2023'e gireceğiz ve hala ben sanal makinede Vista kullanıyorum ve neredeyse eski bir işletim sistemi ben debilirdim Windows 11 kulanmasını ama bu çok ayrı be. Neden hala kullanıyorum derseniz özledim, birazcık olsa da özlem içeriyor. İlk çıktığında daha çocuktum yani beni bu Windows'u sevdiren işletim sistemiydi ve çocukluğumun ilk işletim sistemi ve hala kullanır mıydım, kullanırdım programları buna uyumlu hale getirsem birkaç sene daha kullanırım.

Hocam bende isterim Win 7 kullanmak ama malum bazı programları desteklemiyor artık yapacak birşey yok. Hobi olarak eski bir makine bulursam kendime xp,7 falan yüklerim.

Benim ilk bilgisayarım Windows 98'di yaşım o kadar fazla da değil bu arada. Çok eski bir makine geçmişti elime ve sadece 98 çalıştırıyordu. Ardından 7 çıktığında hep yeni bir makine aldırmak istedim ama olmadı. Sürekli eski bilgisayarlarda Windows 98 ve Linux dağıtımlarıyla takıldım durdum. Bende de mesela, Ubuntu - bazen Mandriva- ama en fazla Windows 7'nin yeri ayrı. Destek kesildiği için el mahkum Win 11 ve OSX kullanıyorum. 7'nin desteği bitmeseydi evimdeki bilgisayarlarda hala 7 bir yerlerde kurulu olurdu.

Vista çok sorunlu bir işletim sistemi.
ilk çıktığında öyleydi, aynı xp gibi. xp sp3 vistada sp2 ile gayet şuan bile kullanılabilir, biraz zevk meselesi. eski laptoplara xp yükleyip hala destek veren programları bulmayı ve xp yi hayatta tutmaya çalışan topluluklarda gezip sistemle uğraşmak hoşuma gidiyor.

ilk çıktığında öyleydi, aynı xp gibi. xp sp3 vistada sp2 ile gayet şuan bile kullanılabilir, biraz zevk meselesi. eski laptoplara xp yükleyip hala destek veren programları bulmayı ve xp yi hayatta tutmaya çalışan topluluklarda gezip sistemle uğraşmak hoşuma gidiyor.
Hocam en güncel versiyonunu da kullansanız, günlük kullanıma engel birçok hata ile karşılaşırsınız. Sunucuda hiçbir şey yüklemeden kullanmak tabii bir şey görmenize sebep olmaz.

FB9E1E49-E524-4412-99FE-D9FC64A995FB.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı