Windows vs GNU/Linux vs macOS

enesbull

Hectopat
Merhaba, sorum başlıktaki gibi, sorumu naçizane. Bu 3 sistemi de deneyimlemiş kişilere soruyorum, bu 3 sistemde gördüğünüz artı ve eksiler nedir acaba, bunları da belirtirseniz sevinirim, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üç platformdan GNU/Linux'u tercih ederdim.
Eğer macOS ve Windows arasında kalsaydım Windows tercih ederdim.
  • GNU/Linux, keyfim nasıl isterse ona göre kullanabildiğim, hızlı ve işlevsel bir platform. Ana makinemde her zaman GNU/Linux barındırırım.
  • Windows, görüp görebileceğiniz birçok uygulamanın ana odağı olan bir platform. Kaynak sıkıntısı az olur.
  • macOS, işlevsellik ve kullanışlılık konusunda benim gözümde sınıfta bile kalamayan bir platform. Uygulama açısından fazla zorluk yaşamazsınız.

Linux=Mac OS>Windows | Programcıysanız & Kodlamayla uğraşıyorsanız (DirectX veya Windows programlama harici)
Windows>Linux>Mac OS | Oyuncuysanız
Linux>Windows | Eski bilgisayarınız varsa
Linux=Mac OS=Windows | Genel kullanım
Linux>> | Kişiselleştirme

Game porting toolkit olayından sonra benim için;
Windows > macOS > GNU/Linux olur bu.

Hocam bende şu an Steam Deck var, Arch Linux temelli SteamOS 3.0 ile geliyor cihaz, proton ve vb vs ile her oyunu açıyor, Archlinux'un modifiye versiyonu SteamOS'da RDR2 GoW ve vb vs 40-60 FPS o tür patates bir donanımda deneyimlemek beni Linux'a ısındırdı, mesela ROG Ally'nin gücü yüksek ama optimizasyonu Windows'tan dolayı patates bundan dolayı ha bire Blue screen, FPS düşmesi yiyor, gameportingtoolkit olayı biraz daha ilerleyince tamamen Windows'tan elimi eteğimi çekmeyi düşünüyorum, Steam Deck'de bu tür bir deneyim yaşadıysam proton ile gameportingtoolkit daha da geliştiğinde o incecik MacBook Air'de bile ne şahane bir deneyim yaşarım hayali bile çok güzel...

Merhaba, sorum başlıktaki gibi, sorumu naçizane. Bu 3 sistemi de deneyimlemiş kişilere soruyorum, bu 3 sistemde gördüğünüz artı ve eksiler nedir acaba, bunları da belirtirseniz sevinirim, iyi günler dilerim.

Dalga mı geçiyorsun? Windows ikisini ezer geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı