Windows vs GNU/Linux vs macOS

enesbull

Hectopat
Merhaba, sorum başlıktaki gibi, sorumu naçizane. Bu 3 sistemi de deneyimlemiş kişilere soruyorum, bu 3 sistemde gördüğünüz artı ve eksiler nedir acaba, bunları da belirtirseniz sevinirim, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS'i deneyimlemediğimden GNU/Linux ile Windows'un faklarını karşılaştırmak gerekirse:

Windows'un artıları:
-Daha çok program desteği
-Bir sorun ile karşılaşıldığında daha kolay çözülebilmesi

GNU/Linux'un artıları:
-Daha güvenilir
-Daha kişiselleştirilebilir
-Daha performanslı
-(Genellikle) Daha az kaynak tüketiyor.
-Daha çok istenen özelliklere yönelinen dağıtımlar tercih edilebiliyor.
-Kullanması daha kolay

Yanlış bilgi
MacOS'i deneyimlemediğimden GNU/Linux ile Windows'un faklarını karşılaştırmak gerekirse:

Windows'un artıları:
-Daha çok program desteği.
-Bir sorun ile karşılaşıldığında daha kolay çözülebilmesi.

GNU/Linux'un artıları:
-Daha güvenilir.
-Daha kişiselleştirilebilir
-Daha performanslı.
-(Genellikle) daha az kaynak tüketiyor.
-Daha çok istenen özelliklere yönelinen dağıtımlar tercih edilebiliyor.
-Kullanması daha kolay.

Hocam buradan Linux'u daha çok sevdiğiniz belli oluyor. Linux ne ki? Anca internette gezinirsin.

@ertan21973 daha kaç defa anlatacağız. Hangisinde rahatsan onu kullan, digerine çamur atma. İnternette gezinmeyi MS-DOS'ta da yaparsın. Çok kullanmak istiyorsan onu kullan.

Hocam buradan Linux'u daha çok sevdiğiniz belli oluyor.

Sevmesek önerip geliştirmeye çalışmayız zaten, özgürlüğümüzü senin lafınla Windows kullanacaz diye terk etmiyoruz.

Sen anlamazsın, laftan anlamazsın, neden mi? Çünkü kaç defa anlatılmasına rağmen kendini boyunduruka vurmuş gibi doğru bilgiden uzak kalmayı seçiyorsun.

Hem eski konuları da hortlatıp duruyorsun. Yapmazsan seviniriz.

Son düzenleme:
@ertan21973 daha kaç defa anlatacağız. Hangisinde rahatsan onu kullan, digerine çamur atma. İnternette gezinmeyi MS-DOS'ta da yaparsın. Çok kullanmak istiyorsan onu kullan.

Sevmesek önerip geliştirmeye çalışmayız zaten, özgürlüğümüzü senin lafınla Windows kullanacaz diye terk etmiyoruz.

Sen anlamazsın, laftan anlamazsın, neden mi? Çünkü kaç defa anlatılmasına rağmen kendini boyunduruka vurmuş gibi doğru bilgiden uzak kalmayı seçiyorsun.

Hem eski konuları da hortlatıp duruyorsun. Yapmazsan seviniriz.
Hocam illa size beğendirecek miyim? ve sizin dediğinizin doğru olduğunu nerden çıkardınız tamam özgürlük ama linux windows tan daha iyi olamaz imkansız.

Hocam illa size beğendirecek miyim? Ve sizin dediğinizin doğru olduğunu nerden çıkardınız tamam özgürlük ama Linux Windows'tan daha iyi olamaz imkansız.
Ben zaten kriterleri saydım ki isterseniz araştırın bakın çoğu kişi de doğru kabul eder. Ayrıca bizim laf ettiğimiz şey Windows>Linux demeniz değil ki zaten deseniz "Size katılmıyorum. Katılmama nedenim de şu." der geçeriz ancak siz Linux'un internete girmekten başka bir şeye yaramadığını söylüyorsunuz. Linux kullandığınızdan şüphe duyuyoruz.

Ben zaten kriterleri saydım ki isterseniz araştırın bakın çoğu kişi de doğru kabul eder. Ayrıca bizim laf ettiğimiz şey windows>linux demeniz değil ki zaten deseniz "size katılmıyorum. Katılmama nedenim de şu." der geçeriz ancak siz Linux'un internete girmekten başka bir şeye yaramadığını söylüyorsunuz. Linux kullandığınızdan şüphe duyuyoruz.

Kardeşim Linux'u test ettim sadece. Baktım nasıl bir işletim sistemi ve sanal makineden test ettim ve berbattı. Windows daha iyi dedim sonra, kötü yanları:
İnternet.
Uygulama destek sorunları.
Driver sorunu.
Wi-Fi driveri için ayarlar da illa 2 saat beklemek gerekiyor.
Oyunlar da aşırı kötü performans.
Verimli çalışmıyor.
Zaman zaman yavaşlaması.
Ha Wine desen çoğu oyunu açmıyor.
Ha bunların hepsi düzeltilse bile Windows ezer geçer derim.

Ben zaten kriterleri saydım ki isterseniz araştırın bakın çoğu kişi de doğru kabul eder. Ayrıca bizim laf ettiğimiz şey windows>linux demeniz değil ki zaten deseniz "size katılmıyorum. Katılmama nedenim de şu." der geçeriz ancak siz Linux'un internete girmekten başka bir şeye yaramadığını söylüyorsunuz. Linux kullandığınızdan şüphe duyuyoruz.

Ama şunu kabul edin ki Windows daha iyi.

Bir Windows/Linux anısı paylaşayım.
Windows XP 64 bit zamanı. Henüz ortada Vista veya 7 yok. Tek 64 bit Windows, XP.
Kullandığımız NX, o ara Unigraphics bünyesinde. 2 GB bellekli Windows XP 32 bit makinalarda kabus yavaşlığında tam toleranslı tüm montajı görmek. Neyin montajı mesela, Renault Megane II kaporta birleştirme hattı, komple hat, 24 robot, onlarca konveyör, eller, toollar, pnömatik, kafesler, o bu şu.
O ara UNIX versiyonu mevcuttu NX'in ve 64 bitte çalışıyordu.
Önce Windows XP 64 bit ile 8 GB bellekle denedik... diyeceğim... deneyemedik... Windows stabil değil. Ekran kartı sürücüleri nanik yapıyor, NX yüklenirken saçmalıyor falan.
Eee, kurduk 64 bit Linux, eski Fedora 8 galiba.
UNIX binaryleri de çalıştırmak kolaymış (ben yapmadım onu) Linux'ta.
Çatır çatır 64 bit, 8 GB ile NX çalıştı.

Diyeceğim o ki... o bunu ezer, o bunu döver, onda uygulama yok, bunda uygulama yok... bunlar yanlış şeyler.
Kullanıcının veya sistemin ihtiyacına göre belirleniyor bunların üstünlüğü.
RDR2 oynayacağım, Windows ezer. E ezer tabi.
10 tane GPU ile HPC yapacağım, Windows nefes almayı bırak kuramazsın bile (mining bambaşka bir şey) 10 tane kartı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı