Windows vs Mac OS X?

Hacintosh işine biraz bulaşmışsan uyumun en büyük sorunun olduğunuda biliyorsun. En iyi çözüm ise uyumlu masaüstü toplamak. Teknopat vidyoları var zaten. Yosemite ile Mac makinaların açılış süresi bile uzadı. Kararlılık konusu ise eskide kaldı. Sınırlı donanıma sahip Mac'ler bir taraftan düzeltirken bir taraftan da bozuyor.

3'lü boot her zaman verimli çalışmıyor. Zamanında Arch-Yosemite-Windows olarak 3-4 ay kullandım. Bir kere Yosemite ile işler iyice değişti. Her güncellemeden sonra sonra OSX açılmaz, donanım kimliği ... gibi hatalarla uğraş dur. Clover güncellersin sistem açılmaz falan filan.

Amaç arkadaşların dediği gibi farklılık ise Ubuntu, Mint ... gibi Linux dağıtımlarını kullan. Unity, Cinnamon, KDE5 rahatlığını emin olun ne OSX ne de Windows'da bulabiliyorum. Bu satırlarıda emaneten arkadaşımdan aldığım 13'' Retina 2014 ortası bilgisayarından yazıyorum. :) Umarım dizüstü bilgisayar sorunum hafta sonuna kadar çözülür.
Yazdıklarında bir cümlen dışında hepsine hak veriyorum. O da KDE. Bir türlü sevemedim şunu.

Mac malzeme kalitesi çok iyi ama işler değişti malzeme kalitesiyle yarışacak çok seri var. Dell Xps, Asus Zenbook ... daha varda onlar da ülkemizde satışta değil mesela Razer Blade. Yukarıda bahsettiğim serilere sahip markaların yazılım desteğide iyidir.

@Pizza Seven KDE5 öncesi bende sevmezdim. :) Sebebide tasarım ve arayüzü çağdışı ve itici geldiği içindi. Yeri geliyor 3-4 tane pencereyi aynı anda görmek isteyip çoklu masaüstünde çalışmaya Linux dağıtımlarından alışkınım Windows ve OSX ortamında sınırlandığımı hissediyorum. Senelerdir Linux ddağıtımlarında özelliklerin birçoğu OSX ve Wİndows'a yeni geldi.
Neyse nihayetinde dizüstü ve masaüstünde birçoğu sistem kararsızlığından bahseder ya donanım uyumsuzluklarından dolayı hem Linux hem de Windows bazı kararsızlıklar gösteriyor. Linux dağıtımları sermayedar şirketler karşısında onlarca donanıma yine de iyi destek veriyor.

Bakalım Windows yıldönümü güncellemesi ile ne kadar düzeltip ne kadar bozacak. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı