Windows XP ile nasıl anılarınız var?

Sürekli virüs girerdi. Beni çok sinir ederdi ..
Windows 7 çıkınca direk geçmiştim. Sanal olarak kullanmak zorunda kalmıştım bazı yazılımlar yüzünden.

Windows XP yi binlerce kez kurmuşumdur herhalde. Bilgisayar üzerine dükkanımız vardı eskiden. Her gün 3-5 tane format işi gelirdi. Benim XP ile değil de Windows 98 le unutmadığım bir anım var. Sene milattan önceleri. Windows 98 yeni çıkmış ama Türkiye de henüz satışta değil. Arkadaş vasıtası ile biriyle irtibata geçtik. Acıbadem de buluştuk ve korsan cd ye basılmış Windows 98 i 120 dolara mı ne almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Oradan eve giderken ki heyecanım muazzamdı. 95 ten 98 e geçtim. Bir kaç ay sonrasında internetle tanışmıştım. Eve bağlattım 56k mıydı neydi hız. Bağlanırken değişik sesler filan geliyordu hatta. Neyse interneti keşfe çıktıktan bir zaman sonra bedava programların olduğu siteleri keşfettim ve o an Windows 98 i aldığım herif aklıma geldi bir anda aydınlandım. Adam bedava indirip çoğaltıp 120 dolardan satıyor. Birde bunu 1998 de yapıyor. Bilgisayarın internetin yeni yeni filizlendiği bir ortamda.
Yanığğ demem o ki. O adama ne oldu acaba?

En çok oynadıklarım arasında Zuma Deluxe vardı.
Windows XP'de bu "Zuma Deluxe" denen oyunun dokularını Paint'i kullanarak değiştirir ve kendimi oyun yaptım zannederdim, güzel günlerdi :D

Bir de bomba patlaması gibi yüksek sesler olunca aniden çöken bir Half-Life'ım vardı o da unutulmaz, "Gasworks" haritasında mavi renkli patlayıcı lazerlerden onlarca dizip aynı anda patlatarak makineye eziyet ederdim :)

XP'yi ilk kurduğum günü unutamam. Bende 32MB ram vardı ve XP minimum 64MB ram şart koşuyordu. MMX işlemcili sistemime ekstradan o zamanın parası 35 TL verip 32MB ram ilave edipte XP kurabilmiştim. Kurulumu 2 saat sürüyordu desem yalan olmaz ama kurulduktan sonra ilk o mavi temayı ve masaüstünü gördükten sonra hiç bir işlem yapmadan uzun bir süre sadece izledim XP'yi. Resmen hayran kalmıştım ve kendi kendime bundan daha iyisini yapamazlar demiştim. (Ne güzel günlerdi) XP'yi yıllarca kullandım ve en uzun süre kullandığım işletim sistemi XP olmuştur. Hala hayranlığım devam ediyor. Destek bitmiş hiç bir şey çalıştıramaz olmuş ama an itibari kullanılabilse 11 yerine XP kurar kullanırdım. :) Arada halen sanalmakinaya kurup bakıyorum mazi gözümün önüne geliyor. Xp 24 yaşında oldu ben 40 ama sorsan dündü sanki :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı