Windows XP - Windows başlatılamadı Hatası

son_goku

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2012
Mesajlar
4.981
Makaleler
12
Yer
İzmit
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun süre kullandığım XP bilgisayarım bir gün tekrar açtığımda

“Windows başlatılamadı. Yeni yapılan bir yazılım veya donanım değişikliği bunun nedeni olabilir. Güvenli mod.

Olağan şekilde başlat.”

gibi bir hata aldım. Bu hatayı daha önceden de alıyordum (aniden elektiriklerim gidince vb. durumlarda). Olağan şekilde başlat’a basınca açılıyordu fakat bu sefer olağan şekilde başlata basınca windows yükleme ekranına geliyor ve 2-3 sn içinde tekrar kendini yeniden başlatıyor. En az 30 defa tekrar tekrar denedim her seçeneği denedim güvenli mod vb. ama olmadı. En son çözüm olarak format attım (Windows XP Professional SP3). Bu sefer de bilgisayar 1 gün boyunca gayet güzel ve sorunsuz çalıştı ama 2. gün tekrar bilgisayarımı açtığımda;

Dur: C0000218 (Kayıt Defteri dosyası arızası )

Kayıt defteri bu yığını (dosyayı) \systemroot\system32\config\softvare veya günlüğünü veya diğerini yükleyemiyor.

Fiziksel belleğin dökümüne başlanıyor

Fiziksel bellek dökümü tamamlandı.

Daha fazla yardım için sistem yöneticinize veya teknik destek grubuna başvurun.

şeklinde bir hata aldım. Sonra acaba format sırasında mı bir sorun oldu diye tekrar format attım. Aradan 1 gün geçtikten sonra tekrar aynı hatayı verdi. Acaba ne yapmam? İlla teknik servise ihtiyacım varsa her bilgisayarcıya güvenebilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde donanımsal bozukluklar varsa formattan kısa bir süre sonra sistem dosyaları bozulur. Senin durumunda ya sabit disk ya da bellekler bozuk ama büyük ihtimal sabit disk. Bu tür eski sistemlerde sabit disk en erken bozulan bileşendir. Tabii ki 12 yıllık bir işletim sistemi kullandığın için bilmiyorsun. XP’yi bırakıp artık Windows 8.1’e geçmenin vakti gelmiş.

BIOS’tan SMART seçeneğini devreye sok ve 8.1 kur. Bir hata varsa seni uyarır. XP’de SMART uyarısı yok. Sabit diskin bozulacağı zaman uyarı almıyorsun. XP devri bitti artık, bunu anla. XP içinden ise HD Tune 5.50 çalıştırıp Health bölümünden diskin sağlık durumunu görebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı