Windows yüklü HDD nasıl takılır?

R3GN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bir tane eski bilgisayarımdan kalan HDD disk var onu şimdi ki bilgisayarıma nasıl takabilirim? Onu takıp bilgisayarı açtığımda o diskin içeriklerini algılıyor ve benim şu anki kullandığım Windows'um yerine o bilgisayarın Windows'unu çalıştırıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle asıl kullandığın HDD'yi takip Windows başlatman gerekli. Sonra bir SATA veya SATA to USB kablosuyla o HDD'yi bilgisayara bağlayıp biçimlendireceksin. Sonra bölümlerini silip normal bir HDD olarak kullanacaksın.

Merhaba, bir tane eski bilgisayarımdan kalan HDD disk var onu şimdi ki bilgisayarıma nasıl takabilirim? Onu takıp bilgisayarı açtığımda o diskin içeriklerini algılıyor ve benim şu anki kullandığım Windows'um yerine o bilgisayarın Windows'unu çalıştırıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum...

Kasa aldıysanız bir tane SATA kablosuna ihtiyacınız var onlardan var ise bir ucunu HDD'ye diğer ucu anakarta takılacak. Sonra PSU'dan gelen SATA kablosunu da HDD'ye bağlıyorsunuz.
SATA kablosu takılması gereken yer:

Dosya Ekleri

• 1593006410516.png
    1593006410516.png
    749,1 KB · Görüntüleme: 40
Nasıl yani hocam takacağım o diski ve BIOS'a girip sıralamasını mı değiştireceğim? Eğer öyleyse sıralamasını değiştirdikten sonra da o diske girip içeriğini mi sileyim.

Eğer hiç uğraşmak istemiyorsanız ben şöyle yapıyorum genel olarak. USB'ye widows ISO'su atıyorum Windows 10 vb. USB'yi seçiyorum boot olarak sonra temizleyeceğim diski siliyorum sonra Windows yükle diski tekrar boot olarak seçiyorum. Ama büyük ihtimal daha kolay yolları da vardır. Ve eğer bu yolu yaparsanız ve yanlış diski temizleme ihtimali var. Yaparsanız dikkatli olun. Veya daha iyi bilen arkadaşların dediklerini yapın ben genel olarak bunu yapıyorum ama daha kolay yolu illaki vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı