Windows yüklü PC'ye Kali Linux yükleme

İşte demek istediğim şu ki, yazılım mühendisliği için bütün dağıtımlar uygun, siber güvenlik dağıtımlarının ise tek özelliği içinde pentesting araçlarının hazır bulunması. Başka bir dağıtıma da siber güvenlik araçlarını kurabilirsiniz.

Kali yeni başlayanlar için uygun değil. Linux Mint veya kubuntu ile başlangıç yapmanızı öneririm. Daha sonra isterseniz Kali'yi denersiniz.

Dual Boot'u ise düzgün bir şekilde yaparsanız sorun olmaz. UEFI/BIOS üzerinde "Secure Boot" kapalı olursa ve Windows'un güç seçeneklerinde "hızlı başlatma" kapalı olursa sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Kali'nin diske doğrudan kurulması çoğu kişi tarafından "komik" karşılanır. Kullanım amacından dolayı.

Doğru ama Debian tabanlı olması yazılım bulabilme açısından daha iyi olur bir de Debian tabanlı daha çok son kullanıcı dağıtımı var.

İşte demek istediğim şu ki, yazılım mühendisliği için bütün dağıtımlar uygun, siber güvenlik dağıtımlarının ise tek özelliği içinde pentesting araçlarının hazır bulunması. Başka bir dağıtıma da siber güvenlik araçlarını kurabilirsiniz.

Kali yeni başlayanlar için uygun değil. Linux Mint veya Kubuntu ile başlangıç yapmanızı öneririm. Daha sonra isterseniz Kali'yi denersiniz.

Dual bootu ise düzgün bir şekilde yaparsanız sorun olmaz. UEFI/BIOS üzerinde "Secure Boot" kapalı olursa ve Windows'un güç seçeneklerinde "Hızlı Başlatma" kapalı olursa sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Kali'nin diske doğrudan kurulması çoğu kişi tarafından "komik" karşılanır. Kullanım amacından dolayı.
Doğru ama Debian tabanlı olması yazılım bulabilme açısından daha iyi olur bir de Debian tabanlı daha çok son kullanıcı dağıtımı var.
Hangi dağıtımı kullanmamı önerirsiniz ?

Konuyu hortlatıyorum.

Kubuntuyu indirdim belleğe yazdırdım ve açtım.

Disk yapılandırması bölümünden elle olan kısmı seçtim. Burada ayırdığım 100GB'lık alanı seçtiğimde Herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil hatası alıyorum. Disk yapılandırması ayarlarında ne yapmalıyım ?

Herhangi bir kök dosya sistemi tanımlı değil hatası alıyorum. Disk yapılandırması ayarlarında ne yapmalıyım?
100GB'lık alanı biçimlendirmeniz gerek. Eğer alan boş alan olarak gözüküyorsa hiçbir şey yapmadan diğer cümleyi okuyun, değilse alana tıklayın ve "-" tuşu ile silin. Alana tıklayın ve "+" tuşuna basın. Bölümü EXT4, birincil bölüm, bağlama noktası "/" olarak biçimlendirin. İlerleyip kuruluma devam edebilirsiniz.

Hatayı açıklamam gerekirse GNU/Linux dağıtımları kurulum sırasında bütün sistemi kuracağı bir kök dosya sistemi arar. Bir bölümün bağlama noktası "/" olarak yani kök dosya sistemi olarak tanımlandığında sistem oraya kurulur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı