Windows yüksek performanslı grafik işlemcisi kullanma sorunu

RivenZed

Hectopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayar kullanıyorum bir problem yok. Çift ekran kartı var amd ve intel.
Oyunlarda amd kullanıyor ama windowsda inteli kullanıyor.
Diyorum ki windowsu yüksek performanslı ekran kartına atayabiliyormuyuz acaba merak ettim
Yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak emin olamamakla birlikte o ayarı bios üzerinden static ve dynamic olarak ayarlayabildiğini düşünüyorum. Static olarak yaptığın vakit intel gpu kullanıyor diye düşünüyorum aynı durum bende de var çünkü =)

Yüksek grafik desteği istemeyen programlarda AMD Ekran Kartını kullanmak gereksiz bir şeydir. AMD seçeneklerinden hangi programın hangi ekran kartı ile çalışacağını atayabilirsin.

Demek istediğim şu .
Pc de problem yok oyunları rahat oynuyorum geçiş yapıyorum zaten ekran kartı arasında .
Merak ettığim işletim sistemini Yüksek performansa atama yapabiliyormuyuz .
Örnek :
Amd geçiş ayarlarına girince ordan explorer.exe yü yüksek performansa atasamda güç tasarrufunda çalışıyor yani intelde.
Windows uda amdden calıstırabılıyormuyuz.
Gerçekten merak attim.

Bende diyorumki bilgisayarında çalışan her öğeyi yüksek grafik desteğiyle çalıştırmana gerek yok.
Örneği explorer.exe programını yüksek grafik desteğiyle çalıştırman sana bir performans artışı sağlamaz. Çünki explorer.exe'nin grafiksel bir işlevi yoktur. Sadece bilgisayarında gereksiz enerji harcaması ve gereksiz ısınma yapar.
Bir araban var diyelim. Bolcada benzinin. Sen diyorsinki benzin çok güçlü bir yakıttır. Arabadaki bütün mekanizmaları benzinle çalıştırırsam arabanın performansı artar. Ama arabalarda bütün mekanizmalar benzinle çalışmaz. Örneğin akü elektirik enerjisiyle çalışır. Aküye benzin koyman sadece benzin israfıdır. Örnek biraz saçma oldu ama başka bir örnek aklıma gelmedi.

Hatta bazı programları AMD ile çalıştırman kullandığın programın çalışmasında problem yaratabilir. Örneğin Firefox programını 2. ekran kartın ile çalıştırırsan Firefox'ta donmalar ve karartılar yapabiliyor. Firefox resmi olarak Firefox programını çift ekran kartı olan (Intel-AMD) bilgisayarlarda ikinci ekran kartı ile kullanmayın diye uyarı yapmıştır. Zaten son 4-5 senedirde AMD ayarlarında Firefox seçeneği güç tasarruflu olarak kitlenmiştir. İstesende Firefox'u yüksek performans seçeneğini atayamıyorsun.

Şimdiye kadar anlattıklarım bir yana zaten istesende dediğin şeyi yapamazsın çünkü öyle bir ayar yok. Sadece dediğim gibi bilgisayarındaki öğelere tek tek AMD ayarlarından yüksek performans atayabilirsin.

İnteli kaldırırsan olur. Ama önerilmez. AMD performansı düşer. İntel masaüstü için yeterlidir. Browserlarıda oyunları ekler gibi amdye ayarlayabilirsin. Google Chrome kullan. Mozilla gibi güvenlik açığı olan eklentileri kullanan browserlara gerek yok.

O inteli bir kaldır bakalım sonra neler olacak beraber görelim :)

Çok güvenli olan chromuda kullanmaya başla;

Chrome'da Akıl Almaz Güvenlik Açığı! - Technopat

hadi hayırlı olsun. Nekadar basitmiş herşey.
2014 kalma haberle fanboyluga gerek yok. Browserin kendisi değil. Kullandığı unity java gibi şeylerde güvenlik açıgı var. :) Laf sokma çabasına girmen yaşını olgunlugunu gösteriyor. Lütfen yanlış bilgilendirme yapma. İnteli kaldırıp bu tür şeyleri denedim. Herhangi bir sorun olmuyor. Ayriyeten mozilla tanıtlabiliyor. Bilmeden uydurmayın. Türkiyede bilgisiz bilgi veren insan çok ne yazık ki.

Ekran Görüntüsü (6).png

Son düzenleme:
Senin inteli kaldırıp sorun yaşamaman bir başkasının sorun yaşamıyacağı anlamına gelmez. Bu kişinin kullandığı programlara ve sistemine göre değişebilecek bir durum. Kullanımda bir sıkıntı yaratmasa bile performansta sorunlar yaratacaktır.

Konunun her hangi bir tarayıcı ile alakası yokken Firefox kullanma güvenlik açığı var Chrome kullan diye konuya giren sensin. Konunun herhangi bir tarayıcı ile alakası yok. Ayrıca ben Firefox'un chromdan daha iyi olduğunu veya daha güvenli olduğunu söylemedim. Altyapısız ve gereksiz bir konu açtığını belirttim. Önce yazdığımı idrak et sonra cevap ver. Her iki tarayıcıyıda kullanan biriyim. Güvenlik açığı olmayan veya güvenlik açığı doğmayacağı garanti olan bir tarayıcı yoktur. Unity Javada güvenlik açığı olduğunda bu güvenlik açığı oluyomuyor eklentide güvenlik açığı olduğu zamanmı güvenlik açığı oluyor :) İnsanları yanlış bilgilendirme. Burda fan boyluk yapan sensin. Ben halen bir tarayıcının bir tarayıcıdan üstün olduğunu savunmuyorum bilmem idrak edebildinmi.

Sen birincil ekran kartı sürücüsünü kaldırdığında birincil ekran kartının işlevini yitirdiğini zannediyorsan zaten konuşacak pek fazla bir şey yok. Ama bilgin olsun diye seni aydınlatayım.

Çift ekran kartı olan bilgisayarlarda ikincil ekran kartı tam olarak başlı başına ekran kartı görevi görmez. Sadece yardımcı işlemci görevi yapar. Ana video ve oyun işleyicisi her zaman birincil ekran kartıdır. Bilgisayarını sıfırdan kurduğun zaman ekran kartı sürücüsünü yüklemesen bile bazı videoları izleyebilir hatta bazı basit oyunları oynayabilirsin. Bunun sebebi 1. ekran kartının sürücüsü yüklü olamasa bile 1. ekran kartının yinede çalışıyor olmasıdır. Yüklediğin sürücü sadece 1. ekran kartına performans ve işlevsellik katar. 2. Ekran kartını sürücüsünü kaldırarak 2. ekran kartını devre dışı bırakabilirsin ama birincil ekran kartı sürücüsünü kaldırarak birincil ekran kartını devre dışı bırakamazsın. Zaten birincil ekran kartını devre dışı bıraksan bile ikincil ekran kartının ayarlarında güç tasarruflu modunun yine açık olduğunu göreceksindir.

Yine okuyup idrak edemediğin bir konuya geleyim. Firefox'un sorun yaşadığı ekran kartı ikilisi AMD-Intel ikilisi diye özeliikle belirtmişim ve AMD ekran kartı seçeneklerinde Firefox'un kilitli olduğunuda belirtmişim. Sen bana tutmuş NVIDIA ekran kartının seçeneklerinin screenshoot'unu atıyorsun.

Bu arada AMD'nin bazı modellerinde bu sorun yaşanmamaktadır. Kartın modeline göre değişen bir durumdur. Senin kullandığın NVIDIA modelinde böyle bir sorun olmaması diğer NVIDIA Ekran Kartı modellerinde böyle bir sorun olmadığı anlamına gelmez. Buraya NVIDIA modemlerde Firefox Yüksek Performans moduna alınamıyor diye 1000 konu atabilirim. Dünyayı kendi bilgisayarınız etrafında dönüyor zannetmeyin. Her bilgisayarın sistemine göre farklı sorunları olabilir.

Bu konuda Firefox'un resmi açıklaması mevcuttur.

Upgrade your graphics drivers to use hardware acceleration and WebGL | Firefox Help

Chrome haberi için 2014 yılı haberi demişsin :) Ama 2014 yılı haberi değil. Chromun farklı güvenlik açıklarıyla ilgili daha bir çok done sunabilirim ama farklı sitelerin fazla linkini vermek istemiyorum forumda. Bununla beraber Firefox hakkındada bir çok güvenlik açığı doneside sunabilirim. Bana ne Firefox'tan Chromdan Fan Boyluk yapacakmışım. Bildiğini söylemek Fan Boyluk olmuş demek.

Ayrıca son olarak haddini aşan bir şey yazmışsın; Bilmeden uydurmayın. Türkiyede bilgisiz bilgi veren insan çok ne yazık ki. cümlesinden bahsediyorum.

Normalde tezini savunsan yorumuna cevap yazmazdım ama haddini aştığın için yazıyorum bunu.

Bilgisiz olamakla bilgili olduğunu zannetmek arasında çok ufak bir çizgi vardır. En tehlikelisi bilgili olduğunu zannedip bilgisiz olmaktır. Bence sen o çizgide kaybolmuşsun. O çizgi adamı rezil eder sana söyleyeyim. Ucu bucağı olamayan bilgi dağarcığınla uzun bir ömür mutluluklar dilerim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36,7 KB · Görüntüleme: 539
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı