Windows'a zarar vermeden Ubuntu nasıl silinir?

Sigmund Freud

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
2.092
Makaleler
29
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows ve Ubuntu'yu çift başlatmalı olarak kurmuştum.
Ama artık kullanmıyorum. Daha doğrusu Mint yüklemek istiyorum. Neyse!
Eskiden kendim denemiştim, beraberinde Windows da gitmişti. Ubuntu'nun kurulu olduğu diski "Disk Yönetimi"nden silmiştim. Yani direkt program siler gibi işletim sistemi silmiştim. Ama beraberinde Windows da gitmişti. Yani Windows SSD'de ama sistem Windows'a ulaşamıyordu.

Şimdi size sorum şu:
Windows'a zarar vermeden Ubuntu'yu nasıl silerim?
 
Ubuntu'nun bulunduğu bölümü silince Grub'u da silip Windows önyükleyiciyi yüklemen gerekiyor. Yani bu işlemi yapınca Windows gitmiş olmuyor, Ubuntu olmadığı için grub ekranı Boot edecek sistem bulamıyor, haliyle hata veriyor.
 
Ubuntu'nun bulunduğu bölümü sillince Grub'u da silip Windows önyükleyiciyi yüklemen gerekiyor. Yani bu işlemi yapınca Windows gitmiş olmuyor, Ubuntu olmadığı için grub ekranı Boot edecek sistem bulamıyor, haliyle hata veriyor.
Yani ne yapmam lazım? Çözüm sırası nedir?
 
Söyledim ya, Ubuntu'nun olduğu bölümü, sonra Grub'u, daha sonra da Windows önyükleyicisini yüklemen lazım. Ama Mint kurmak istiyorsan bu işlemler yerine Ubuntu'nun üstüne kurabilirsin.
Mint'i VirtualBox'da kuracağım.
Şunu soruyorum, "Ubuntu'nun olduğu bölümü nasıl hangi ekranda sileceğim, Grub ne ise artık onu nerde hangi ekranda sileceğim, Windows önyükleyicisini nerden indirip kuracağım?"

Yukarıda link attım bkz.
Baktım da pek bir şey anlamadım.
 
Baktım da pek bir şey anlamadım.
1-Elinizde format USB'si olsun.
2-Windowsdan Bilgisyarıma sağ tık/yönet/disk yönetimi/Ubuntu diskini silin.
3-Format USB boot edin.
4-İleri deyip bu bilgisayarı onarını seçin.
5-CMD açın
6-Bootrec.exe /fixmbr yazıp enterlayın.
sistemi yeniden başlatın.
Ben böyle yaptım. Olacak sorunlardan sorumlu değilim ama %90 olacaktır
EasyBCD deneyebilirsiniz yukarıda demişler.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı