Çözüldü WindowsApps klasörü silinmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ataberkk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni PC topladım. Arkadaşım bana 2. bir SSD verdi 500 GB'lık, ama içindeki Windows'u silmeyi unutmuş. Bu dosyaları nasıl silerim?

Bu arada araştırdım, içinde Windows yüklüydü. Ama bunu biçimlendirdim; gözükmüyor ama bunlar silinmiyor.

Ekran görüntüsü 2024-08-21 205214.png

Çözüm
Tamam.
Aşağıdaki programı indirip diski silebilir ve biçimlendirebilirsiniz.
Direkt CMD ile technopat kendi rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Nasıl bir illet bu 160 MB kullanıyormuş, yani silinmiyor mu bu şimdi ya da silsem sıkıntı olur mu?
Biçimlendirdikten sonra işletim sistemi bile kalkar. O fazladan gelen şeyler ana diskten gelmiş. Sorun yok

Silebilirseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum ama;
  • Ya sistem silmeye izin vermez.
  • Ya da silseniz dahi bilgisayarı yeniden başlattığınızda o dosyalar tekrar oluşabilir.

Aklıma takıldı. Yukarıda defalarca biçimlendirdiğinizi belirtmişsiniz. Biçimlendirme işlemi esnasında sorun çıkmadığına eminsiniz değil mi?

Silebilirseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum ama;
  • Ya sistem silmeye izin vermez.
  • Ya da silseniz dahi bilgisayarı yeniden başlattığınızda o dosyalar tekrar oluşabilir.

Aklıma takıldı. Yukarıda defalarca biçimlendirdiğinizi belirtmişsiniz. Biçimlendirme işlemi esnasında sorun çıkmadığına eminsiniz değil mi?

Evet normal biçimlendirme yaptım bir hata veya uyarı almadım.

Arkadaşlar sildim dosyayı PowerShell ile teşekkürler.

Son düzenleme:
@Ataberkk
Aşağıda belirttiğim işlemleri adım adım yapın.
  • Görev çubuğundaki Windows simgesine sağ tıklayarak ''disk yönetimi'' ne girin.
  • ek diske sağ tıklayarak ''birim sil'' komutu ile mevcut birimlerin tamamını silin. Disk raw haline gelecektir/getirin.
  • Raw haline gelmiş diske sağ tıklayarak ''yeni basit birim'' . Birim oluşturulurken sürücü harfini değiştirin. Örneğin U yapın. Ve biçimlendirin.

Yukarıdaki işlemlerden sonra o dosyalar hala silinmez ise ana sisteminizdeki bazı ana programlar o dosyaları ek diske atacak şekilde yapılandırılmış ve ayarların düzeltilmesi gerekiyor demektir.

@Ataberkk
Aşağıda belirttiğim işlemleri adım adım yapın.
  • Görev çubuğundaki Windows simgesine sağ tıklayarak ''disk yönetimi'' ne girin.
  • ek diske sağ tıklayarak ''birim sil'' komutu ile mevcut birimlerin tamamını silin. Disk raw haline gelecektir/getirin.
  • Raw haline gelmiş diske sağ tıklayarak ''yeni basit birim'' . Birim oluşturulurken sürücü harfini değiştirin. Örneğin U yapın. Ve biçimlendirin.

Yukarıdaki işlemlerden sonra o dosyalar hala silinmez ise ana sisteminizdeki bazı ana programlar o dosyaları ek diske atacak şekilde yapılandırılmış ve ayarların düzeltilmesi gerekiyor demektir.
Ekran görüntüsü 2024-08-21 214039.png

Disk1 silinmiyor.

Tamam.
Aşağıdaki programı indirip diski silebilir ve biçimlendirebilirsiniz.
Direkt CMD ile technopat kendi rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı