Windows'tan başka hangi işletim sistemi yüklenebilir?

Hocam peki Linux kurmak istersem driver sıkıntısı falan çeker miyim?

Çok düşük bir ihtimal. Yaşarsanız da konu açarsınız yardımcı oluruz.

Linux Mint sürücüleri tespit edip kurmanıza yardım ettiği için onunla başlayın derim.

Linux Mint sürücüleri tespit edip kurmanıza yardım ettiği için onunla başlayın derim.

Teşekkürler gocam Linux Mint kuracağım o zaman.

Hocam sıkıntı olmazsa bir sorum daha var. Hocam Linux kurduğum zaman programları exe olarak indireyim yoksa Linux şeklinde mi indireyim.
Exe'leri Wine uygulamasıyla çalıştıracağım.

Teşekkürler gocam Linux Mint kuracağım o zaman.

Hocam sıkıntı olmazsa bir sorum daha var. Hocam Linux kurduğum zaman programları exe olarak indireyim yoksa Linux şeklinde mi indireyim.
Exe'leri Wine uygulamasıyla çalıştıracağım.

Hocam Linux Mint'in kendi mağaza uygulaması var. Uygulamalarınızı oradan indirin. Orada olmayan uygulamaların da sitelerindeki debian/ubuntu kurulum adımlarını izleyin.

Mint'in mağazası hem Ubuntu hem de flathub repolarından güç aldığı için büyük ihtimalle her uygulamanızı mağazadan indirirsiniz.

Exe uygulamaları için de Wine yerine bottles kullanın. Mint repolarında gelen Wine sürümleri pek güncel olmuyor.

• Dos
  • Minix
  • Unix
  • Linux
  • SME Linux
  • Pardus
  • Truva
  • Windows
  • Ubuntu
  • Centos
  • FreeDos32
  • GNU/Hurd
  • Haiku
  • NetBSD
  • ReactOS
  • Microsoft Windows
  • Mac OS X
  • Chrome OS

Bir arkadaşın yukarıda verdiği listeyi düzeltmek istiyorum:
  • DOS, Minix, SME Linux, Haiku, FreeDOS, ReactOS, NetBSD, GNU/Hurd, Pardus ve Truva eskimiş, bugünlerde ev kullanıcılarına hitap etmeyen işletim sistemleridirler. Eleyebiliriz.
  • Unix ve Linux diye işletim sistemleri yoktur. Onlar işletim sistemi çekirdeğidirler. (iOS Unix çekirdeğiyle, Ubuntu ise Linux çekirdeğiyle çalışır.) Onları da eleyebiliriz.
  • Windows listede iki kere bulunuyor, ilginç.
  • Kalan işletim sistemleri Windows, macOS, Ubuntu ve ChromeOS.
    Bu işletim sistemleri ev kullanıcılarına hitap eder ve macOS'un yüklenmesi için Hackintosh yapılır.

Windows 10 harici başka bir işletim sistemine geçmek istersem hangi sistemleri önerebilirsiniz?
Linux Mint, Ubuntu ve Fedora.

• DOS, Minix, SME Linux, Haiku, FreeDOS, ReactOS, NetBSD, GNU/Hurd, Pardus ve Truva eskimiş, bugünlerde ev kullanıcılarına hitap etmeyen işletim sistemleridirler. Eleyebiliriz.
  • UNIX ve Linux diye işletim sistemleri yoktur. Onlar işletim sistemi çekirdeğidirler. (iOS UNIX çekirdeğiyle, Ubuntu ise Linux çekirdeğiyle çalışır.) Onları da eleyebiliriz.
    Bu işletim sistemleri ev kullanıcılarına hitap eder ve MacOS'un yüklenmesi için Hackintosh yapılır.

Pardus'un şu anda Debian tabanlı güncellenen bir sürümü mevcut ama kurumsal kullanıcıya hitap ediyor.

Hocam Linux Mint'in kendi mağaza uygulaması var. Uygulamalarınızı oradan indirin. Orada olmayan uygulamaların da sitelerindeki debian/ubuntu kurulum adımlarını izleyin.

Mint'in mağazası hem Ubuntu hem de flathub repolarından güç aldığı için büyük ihtimalle her uygulamanızı mağazadan indirirsiniz.

Exe uygulamaları için de Wine yerine bottles kullanın. Mint repolarında gelen Wine sürümleri pek güncel olmuyor.

• DOS, minix, sme Linux, haiku, FreeDOS, reactos, netbsd, GNU/Hurd, Pardus ve truva eskimiş, bugünlerde ev kullanıcılarına hitap etmeyen işletim sistemleridirler. Eleyebiliriz.
  • UNIX ve Linux diye işletim sistemleri yoktur. Onlar işletim sistemi çekirdeğidirler. (iOS UNIX çekirdeğiyle, Ubuntu ise Linux çekirdeğiyle çalışır.) Onları da eleyebiliriz.
    Bu işletim sistemleri ev kullanıcılarına hitap eder ve MacOS'un yüklenmesi için Hackintosh yapılır.

Ikinizede teşekkürler hocam. Windows'tan sıkılmaya başlamıştım. Uzun yıllar süren Windows seruvenim yakında bitecek. Emekleriniz için teşekkürler. Izninizle ben Linux Mint'i havada kapmaya gidiyorum.

Ikinizede teşekkürler hocam. Windows'tan sıkılmaya başlamıştım. Uzun yıllar süren Windows seruvenim yakında bitecek. Emekleriniz için teşekkürler. Izninizle ben Linux Mint'i havada kapmaya gidiyorum.
Rica ederiz hocam, çok iyi bir seçim yaptınız.
Windows'a yakın bir arayüz olduğu için çok zorlanmayacağınızı düşünüyorum.

Onun yerine Ubuntu veya has Debian kurulur, daha iyi.

Katılıyorum. Pardus zaten Ubuntu için Ubuntu Studio neyse Debian için o gibi bir şey. Kötülemek için demiyorum. Her dağıtımın uçup kaçmasına gerek yok. İstediği şeyi güzelce yerine getiriyor.

Ama yaptıkları ve hedefleri kurumlara uygun son kullanıcıya değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı