Windows'tan geçecek birisi hangi Linux dağıtımını kullanılmalı?

Fear1201

Picopat
Oyun oynarken Windows'ta stabilite sorunları yaşadığım için bir de Dual boot ile Linux denemek istiyorum. Ama hangi dağıtımı kullanacağımı bilmiyorum. Genelde Marvel Rivals indie ve AAA oyunlar oynuyorum. Linux nasıl olur ve hangi dağıtımı kullanmalıyım? Ekran kartım RTX 4050.

Son düzenleme:
Oyun oynarken Windows'ta stabilite sorunları yaşadığım için bir de Dual boot ile Linux denemek istiyorum. Ama hangi dağıtımı kullanacağımı bilmiyorum. Genelde Marvel Rivals indie ve AAA oyunlar oynuyorum. Linux nasıl olur ve hangi dağıtımı kullanmalıyım?

Ubuntu başlangıç için idealdir.

Fedora KDE kurun geçin. Arayüzün Windows'a benzemesi gerekmiyorsa GNOME da kullanabilirsiniz.

Oyunlar için özel dağıtımlar olmuyor mu hocam öyle görmüştüm.
Oluyor ama ben gereksiz buluyorum. Herhangi bir dağıtım da sizin dediğiniz dağıtımlarla aynı performansı verecektir.

Ubuntu fazla bloatware ama yormaz diyorsanız olabilir, ayrıca Linux Mint'da en stabil ve kullanıcı dostu dağıtımlardan(Ubuntu tabanlı ve daha hafif), yeni olduğunuz için her şeyi yapay zekaya sorarak halledebilirsiniz.

ChatGPT'im ile sana önerilerimiz bu şekil:

1) Pop!_OS

En sorunsuz kurulum, driverlar otomatik.

Steam + Proton performansı çok iyi.

NVIDIA varsa tartışmasız en iyi seçim.

2) Linux Mint Cinnamon.

Windows'tan geçen için en kolay alışılan arayüz.

Stabil, hafif, problemsiz.

Zayıf sistemlerde bile tertemiz çalışır.

3) Nobara.

Gaming odaklı, DXVK/Wine Patch'leri hazır geliyor.

Out-of-the-box en yüksek FPS'lerden biri.

Not: Valorant gibi anti-cheat'li oyunlar Linux'ta çalışmaz.
Genel Steam oyunlarında ise %90+ sorunsuz.

Oyun dağıtımları olarak pazarlanan dağıtımlar genellikle gerekli programları önceden yükleyerek sunarlar. Steam, Lutris, Heroic Games gibi. Bunlarla uğraşmayayım direkt Steam hesabıma giriş yapıp oyunu indirip oynayayım diyorsanız Fedora tabanlı Bazzite önerebilirim.

PikaOS var CachyOS'un çekirdeğini kullanan Debian tabanlı oldukça şık bir distro. Kykdan dönersem bende kuracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı