Windows'tan Linux Mint'e geçilir mi?

Rabbani Catesby

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım Windows 11 kaldırmıyor Windows 10 desteği de kesilecek bu yüzden Mint'e geçeceğim ancak aklımda birkaç soru var;

Mint de oyun oynanır mı?

Mint'e flash ile geçerken SSD içindekilere ne olur silinir mi veya yedeklemem gerekir mi?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynarsın rahat oyun, hatta birkaç ayar yaparak Windows'tan daha fazla performans alırsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soldaki DXVK olan Linux, sağdaki D3D11 olan Windows.
Yalnız sana Cinnamon önermem, XFCE daha iyi.

Mint de oyun oynanır mı?
Oynanır.

Mint'e flash ile geçerken SSD içindekilere ne olur silinir mi veya yedeklemem gerekir mi?
Eğer Mint için boş alan bırakarak Dual Boot yapacaksan yani Windows'un yanına kuracaksan silinmez. Temiz kurulum yapacaksan silinir. Benim tavsiyem her iki türlü de yedekleme yapman olacaktır.

Oyun yedekleyeceksen hiç uğraşma derim. Linux'ta NTFS uyumsuzluğu var. Oyunları Mint ile yüklersin.

Linux Mint'e geçmek mantıklı bir tercih, özellikle oyun için gayet uygun. Alternatif olarak, Windows'a daha yakın bir deneyim sunan ZorinOS'i de düşünebilirsin. Eğer Windows'u bırakma sebebin güncelleme desteği ise, ReviOS gibi optimize edilmiş Windows sürümleri de bir seçenek olabilir hem böylece Windows'u bırakmamış olursun ve verilerini yedekleme derdin olmaz. ReviOS güncellemeleri yeniden kurulum gerektirir manuel olarak güvenlik güncellemelerini takip etmen gerekir çok sık güncelleme gelmez ama kritik bir Windows açığı gördükleri zaman ekip bunu kapatıp web siteleri üzerinden yeni güncellemeyi yayınlarlar. Ben 2 senedir kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

SSD konusuna gelince, Mint'i kurarken SSD'deki her şey silinecek. Fotoğraf, belge gibi önemli dosyalarını mutlaka harici bir diske ya da buluta yedeklemelisin.

Mint de oyun oynanır mı?
Güncel oyunlarda daha sorunsuz deneyim yaşarsın. Örneğin Cp 2077, RDR2 gibi yeni nesil oyunlar çıktığı gün GNU/Linux üzerinde sorunsuzca ve ayarsız çalıştırılabilmiş oyunlar. Eğer Steam kullanıcısıysan daha şanslısın çünkü Valve kadar değer veren bir firma yok Linux'a.

Yedeklemen gerekir.

Sistem bilgisi verirsen güzel olur ama SSD var demişsin, Cinnamon'da sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Cinnamon, Mint'in ana sürümüdür.

Bilgisayarım Windows 11 kaldırmıyor Windows 10 desteği de kesilecek bu yüzden Mint'e geçeceğim ancak aklımda birkaç soru var;

Mint de oyun oynanır mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Sadece steamde oyun oynalicaksa oynanır Ama her oyun linuxta çalışak diye bir şey yok.
Windows oyunları linux'ta çalıştırmak için bilgi gerekmektedir.Ve bir tık daha fazla efor harcarsınız.
Anticheat olan oyunlar linux'ta çalışmaz.
Online oyunlar linux'ta sıkıntılıdır.
Ve linux'ta daha fazla performans sunar kimi daha az bunları göze alarak geçmekte fayda var.

Sadece Steam'de oyun oynalacaksa oynanır ama her oyun Linux'ta çalışak diye bir şey yok.
Windows oyunları Linux'ta çalıştırmak için bilgi gerekmektedir. Ve bir tık daha fazla efor harcarsınız.
Anticheat olan oyunlar Linux'ta çalışmaz.
Online oyunlar Linux'ta sıkıntılıdır.
Ve Linux'ta daha fazla performans sunar kimi daha az bunları göze alarak geçmekte fayda var.

Linux'a geçtim beğenemedim 2 gün sonra Windows'a bir daha geçtim.

Windows'tan Linux'a geçince terminal hiç hoşuma gitmemişti EXE dosyalarını çalıştıramıyordu gibi gibi nedenlerden dolayı sevemdim.
Keşke yardım isteseydiniz, Wine gibi uyumluluk araçlarıyla EXE'leri açabilirdiniz ve terminal kullanmayabilirdiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı