Windows'tan Linux'a geçilmeli mi?

Olmadı bu sefer direkt windows kilit ekranım açıldı.
F10 olmadıysa F12'inin olması lazım ama orada kalıyor dedin, ilginç, Windows'un hızlı başlat özelliğini kapatıp ondan sonra F12'ye basmayı dener misin? (Ya da FN+F12)

F10 olmadıysa F12'inin olması lazım ama orada kalıyor dedin, ilginç, Windows'un hızlı başlat özelliğini kapatıp ondan sonra F12'ye basmayı dener misin? (Ya da FN+F12)
Denedim hocam açılışta lenovo yazısında takılıp kalıyor bunun hakkında yeni konu açacağım fakat daha bu bilgisayar yeniydi neden böyle oluyor anlamadım, halbuki windowsu kurarken hiç böyle olmuyordu.

Şunları yapmayı dene:

Hızlı başlatı kapat (önceden de söyledim ama yine de söyleyeyim)

Windows açıkken bilgisayarını güç tuşu ile zorla kapamayı dene, ondan sonra boot menu'ye girmeyi dene

Eğer ikisi de işe yaramaz ise CMOS bataryasını çıkar ve yeniden yerine tak.

Denedim hocam sonuç aynı. CMOS bataryası işi beni aşar. Buarada ekran burada donunca fanlar hızlı dönmeye başlıyor.

Dosya Ekleri

• 1622748524838451244248.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 27
Denedim hocam sonuç aynı. CMOS bataryası işi beni aşar. Bu arada ekran burada donunca fanlar hızlı dönmeye başlıyor.

Windows içerisinden UEFI menüsüne girmeye çalışın, internette bununla ilgili bilgi bulabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınız Novo tuşu varsa onu kullanabilirsiniz.

Hocam merhaba, BIOS ekranında Boot kısmından USB'yi en üste alıp F10 ile yeniden başlattım fakat hiçbir şey olmadı normal bir şekilde Windows açıldı yine. Tekrar BIOS'a girdiğimde USB yine alta alınmıştı. Acaba buradan yapmam gereken farklı ayarlar mı var?

Dosya Ekleri

• IMG_20210604_104825.jpg
    172,4 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20210604_104835.jpg
    156,1 KB · Görüntüleme: 31
Boot mode'u UEFI yap.

Hayır geçen kullandım birçok şeyi desteklemiyor. Yazılım için belki kendi yazma video edit programları ise çöp.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır geçen kullandım birçok şeyi desteklemiyor. Yazılım için belki kendi yazma video edit programları ise çöp.

Adam ders için ve CS:GO için kullanacak, kaldı ki Linux için de yapılmış video edit programlar var, sen hangi programdan bahsediyorsun?

Sen Rufus'tayken işlteim sistemini UEFI olarak yazdın, değil mi? O zaman BIOS'ta iken UEFI'yi etkinleştirip USB'yi en başa alırsan açması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…