Windows'tan Linux'a geçilmeli mi?

Bir çok şeyi desteklemiyor neyin tatavası anlamadım. Uzamaması için susuyorum.

Hocam zaten çok fazla kullandığım bir şey yok. Windows'un her güncellemesinde bilgisayarın içinden geçmesindense Linux'un her şeyi desteklememesini tercih ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Secure Boot kapalı mı? Ondan da yapıyor olabilir, açık ise kapa.

Hocam yine aynısı oldu fakat daha sonra bilgisayarı kapatıp küçük delikteki düğmeye basıp BIOS setup seçtim ve feren OS dil seçimi ardından yüklenme ekranı geldi. Şu an da arayüze giriş yaptım, diski komple silip Feren OS yüklemesini seçtim. Şu an yükleniyor. Linux macerası başladı bakalım, şu an arayüz çok boş geldi biraz alışma sürecim olacak :D

Hocam yine aynısı oldu fakat daha sonra bilgisayarı kapatıp küçük delikteki düğmeye basıp BIOS setup seçtim ve feren OS dil seçimi ardından yüklenme ekranı geldi. Şu an da arayüze giriş yaptım, diski komple silip feren OS yüklemesini seçtim. Şu an yükleniyor. Linux macerası başladı bakalım, şu an arayüz çok boş geldi biraz alışma sürecim olacak :D

Mükemmel.

Biraz alışma sürecim olacak :D

Birkaç bilmen gereken şey:

Programlar tıpkı Windows'taki gibi internetten indirilip kurulmaz, Linux'ta paket yöneticisi vardır, tıpkı Android gibi, programlarını mağazadan kurabilirsin.

Bir de eğer bir problemin olursa lütfen internetten araştır, Linux'un topluluğu çok büyüktür.

Feren OS kurulduktan sonra güncelleme merkezini aç, işletim sistemini güncelle, sonra driver Manager'ı aç ve bak bakalım eksik driver varmıymış diye, Linux'ta driverlar Windows'taki gibi sıkıntı değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mükemmel.

Birkaç bilmen gereken şey:

Programlar tıpkı Windows'taki gibi internetten indirilip kurulmaz, linux'ta paket yöneticisi vardır, tıpkı Android gibi, programlarını mağazadan kurabilirsin

Bir de eğer bir problemin olursa lütfen internetten araştır, linux'un topluluğu çok büyüktür.

Feren OS kurulduktan sonra güncelleme merkezini aç, işletim sistemini güncelle, sonra driver manager'ı aç ve bak bakalım eksik driver varmıymış diye, linux'ta driverlar Windows'taki gibi sıkıntı değildir.
Bunu geçersem bir sıkıntı olur mu ?

Dosya Ekleri

• IMG_20210604_113845.jpg
    IMG_20210604_113845.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
İndirmeni öneririm, bir sürü codec yüklüyor sisteme, video veya müzik açarken lazım olur, eğer yanlışlıkla geçtiysen sonra da yükleyebilirsin.

Yükleme bitti mi?

Bitti hocam driver Manager ve Update Manager ile yüklemeleri de yaptım (driver Manager boş gözüküyordu o yapmadı yükleme). Steam, Zoom ve Google Chrome'u feren OS Store'dan yükledim, şu an arkada CS:GO'da yükleniyor, eba uygulamasını da yüklemem lazım onu da bir şekilde yükleyeceğim. Fakat System maintenance'de "set up the System restore Utility" diye bir yükleme var basınca "timeshift" diye bir şey çıkıyor snapshot falan yazıyor ne olduğunu anlamadım. Ama sistem güzel sevdim, kullanımı karmaşık değil ama tamamı Türkçe olsaydı daha iyi olurdu, hatta bir süre kullanıp Ubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı