Windows'tan Linux'a geçilmeli mi?

Adam ders için ve CSGO için kullanacak, kaldıki linux içinde video edit programlar var, sen hangi programdan bahsediyorsun?
Bir çok şeyi desteklemiyor neyin tatavası anlamadım. Uzamaması için susuyorum. Ubuntu biraz iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çok şeyi desteklemiyor neyin tatavası anlamadım. Uzamaması için susuyorum.

Hocam zaten çok fazla kullandığım bir şey yok. Windows'un her güncellemesinde bilgisayarın içinden geçmesindense Linux'un her şeyi desteklememesini tercih ederim.

Hocam zaten çok fazla kullandığım bir şey yok. Windows'un her güncellemesinde bilgisayarın içinden geçmesindense Linux'un her şeyi desteklememesini tercih ederim.
Secure Boot kapalı mı? Ondan da yapıyor olabilir, açık ise kapa.

Secure Boot kapalı mı? Ondan da yapıyor olabilir, açık ise kapa.

Hocam yine aynısı oldu fakat daha sonra bilgisayarı kapatıp küçük delikteki düğmeye basıp BIOS setup seçtim ve feren OS dil seçimi ardından yüklenme ekranı geldi. Şu an da arayüze giriş yaptım, diski komple silip Feren OS yüklemesini seçtim. Şu an yükleniyor. Linux macerası başladı bakalım, şu an arayüz çok boş geldi biraz alışma sürecim olacak

Mükemmel.

Biraz alışma sürecim olacak

Birkaç bilmen gereken şey:

Programlar tıpkı Windows'taki gibi internetten indirilip kurulmaz, Linux'ta paket yöneticisi vardır, tıpkı Android gibi, programlarını mağazadan kurabilirsin.

Bir de eğer bir problemin olursa lütfen internetten araştır, Linux'un topluluğu çok büyüktür.

Feren OS kurulduktan sonra güncelleme merkezini aç, işletim sistemini güncelle, sonra driver Manager'ı aç ve bak bakalım eksik driver varmıymış diye, Linux'ta driverlar Windows'taki gibi sıkıntı değildir.

Bunu geçersem bir sıkıntı olur mu ?

Dosya Ekleri

• IMG_20210604_113845.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
İndirmeni öneririm, bir sürü codec yüklüyor sisteme, video veya müzik açarken lazım olur, eğer yanlışlıkla geçtiysen sonra da yükleyebilirsin.

Yükleme bitti mi?

Bitti hocam driver Manager ve Update Manager ile yüklemeleri de yaptım (driver Manager boş gözüküyordu o yapmadı yükleme). Steam, Zoom ve Google Chrome'u feren OS Store'dan yükledim, şu an arkada CS:GO'da yükleniyor, eba uygulamasını da yüklemem lazım onu da bir şekilde yükleyeceğim. Fakat System maintenance'de "set up the System restore Utility" diye bir yükleme var basınca "timeshift" diye bir şey çıkıyor snapshot falan yazıyor ne olduğunu anlamadım. Ama sistem güzel sevdim, kullanımı karmaşık değil ama tamamı Türkçe olsaydı daha iyi olurdu, hatta bir süre kullanıp Ubuntu'ya geçmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…