Windows'tan Linux'a geçiş süreci ve dağıtım önerisi

Baktım şimdi anladığım kadarıyla deepin ortamı var temelde aynı işlevi görür, bı fark yok.
Arayüz bakımından deep'i de çok beğendim ancak forumda gezindiğimde çok iyi yorumlar alamadım. UbuntuDDE ile aynı arayüzü paylaştığını farkettim. O yüzden sormak istedim.

Ubuntu genelde pek sevilmiyor zaten telemetri ve Snap ile kurulu geldiği için galiba. Deepin ortamı neredeyse her dağıtıma kurulur.

Anlıyorum pekii bir şey soracağım bu dağıtımları kolaylıkla değiştirmek mümkün mü? Örneğin UbuntuDDE yüklediğimi varsayalım ve bir problem oldu. Tekrar bir Windows kurar gibi farklı bir dağıtım mı kuruyoruz? Linux hakkında bilgim olmadığı için bazı bilgiler verirseniz sevinirim.

Ortam değiştirmekten bahsediyorsaniz terminal den formatsiz degistirebiliyorsunuz. Eğer dağıtım değiştirmek istiyorsanız balenetcher ve ya ventoy ile değiştirirsiniz. Linux'dan windows'a geçiş içinde woeusb öneririm.

Teşekkürler daha fazla araştırma yapacağım ve seçenekleri değerlendireceğim. Konuyu okuyan diğer arkadaşlar sizler de önerilerinizi ve bilgilendirmenizi lütfen eksik etmeyin.

Ufak bir sorum olacaktı. Geçiş için hala tam emin değilim peki bu dağıtımları deneyimlememin bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Bazı dağıtımlarda live özelliği var İSO yu yazdırıp sistemden boot edince kurmadan masaüstünü deneyebilirsiniz.

Bazı dağıtımlarda Live özelliği var ISO'yu yazdırıp sistemden boot edince kurmadan masaüstünü deneyebilirsiniz.

Peki deneyimledikten sonra beğenmediğimiz takdirde geri dönüşü var mı? Veya dosyaları kaybeder miyim?

Kurmadığınız sürece bir sorun yok USB yi cekip restart attiğinizda sistem windowsu açacak
Tekrardan teşekkürler harikaymış. Bu dediğiniz özelliğin bir adı var mı? dağıtımları araştırırken olup olmadığını kontrol etmem için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…