İşi iyice bozdular. Microsoft hesabıyla her şeyi tek yerde toplayabilmek güzel ama sistemi normal hesapla kurmak için on takla atıyoruz. Ben dual boot olarak Windows ve Arch Linux kullanıyorum. Arch'ta kullanıcı eklemek sadece komutu yazdığım süre kadar sürüyor. Bana zaten en temelinde DOS bile aslında buna uygun değildi gibi geliyor. NT ile ne kadar düzeltirsen düzelt sonuçta temeli tam değiştirmedikleri sürece böyle devam eder bu. Bence artık geç oldu. 8'den sonra 8.1'e alternatif olarak farklı bir tabana geçip Wine ile aynı işi yapan bir yazılımı ekleyip kendi ürettikleri tüm yazılımları yeni tabana uyarlasalardı piyasa kendiliğinden bu tarafa yönelecekti.Windows artık gitgide eskisi gibi hız, güvenilirlik, ve stabilitesini sağlamıyor gibime geliyor.
Windows Vista'dan beridir çıkan NT kerneliyle yoluna devam etmekte hala Windows 11.
Windows'un 12 sürümü çıksa bile halen daha bu kerneli kullanırsa Windows'un geleceği kötü olma ihtimali de var.
Benim oldukça eski sistemimde ufak tefek animasyonlarda kasıyor ve başlat menüsünü açarken bile 30 FPS'de gibi açılmış hissi veriyor.
İşin garibi teknoloji marketlerdeki RTX 30** serisi bilgisayarda bile kasıyormuş hissiyatı veriyor. (özellikle Laptop'larda.) Sanki Microsoft ağzında kuş tutsa Windows 11'deki bile gereksiz şeyleri kaldırsa (telemetry dahil) bana göre halen daha kasarmış hissi verir. Windows'un tek yapabildiği en iyi şey Windows 7 işletim sistemiydi? O'nun dışındaki sistemler hayal kırıklığıydı. İleride insanlar Windows yerine Linux kullansa şaşırmam moduna girdim.
Sizce Microsoft doğru hamleler mi yapıyor, gitgide mi batışa mı geçiyor?
Şu aralar Linux'a yaklaşımları iyi, çok sanmam ama değişiklik olma ihtimali az da olsa var. Zaten Windows 11 Pisa kulesi gibi, kötü zemine yapıldı ve eğiliyor. Bir düzeltme yaparlar umarım.