Windows'u etkinleştir yazısı nasıl kaldırılır?

youngthug

Femtopat
Daha fazla  
Windows 11 ISO dosyası ile Rufus'la beraber kurdum. Uzun süredir alttaki yazı hep duruyordu fakat artık canıma tak etti. Ben de bir şekilde kaldırmanın yolunu araştırırken internette birkaç yönteme denk geldim. Biri diyor CMD'den komut yaz diğeri diyor key al. Ben de key alayım diyorum Windows'un kendi sitesinde 9000TL olan şey internette farklı yerlerde 40TL'ye satılıyor. Arada bu kadar fark neden var? CMD'den komut yazarsam da bilgisayar sıkıntıya giriyor diyorlar. Şimdi onlara bakarken bir de başıma Retail OEM lisans muhabbeti çıktı. Bunlardan hangisi en iyisidir? Hangisi çözüme ulaştırır? Eğer biriyle ortak key alırsam bir sıkıntı olur mu (benim ekranımı izlemesi gibi)? Key almak güvenli midir? Hangi lisanslı keyi almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Hocam ben binbirkey diye bir site var, 2 yılın üstünde ordan alıyorum. 50 TL gibi bir civarı var. Crackli key gibi düşün. Bir sorun teşkil ediyor mu bilmiyorum ama şahsi olarak fikrim daha etmedi. Eski düşük sistemli bilgisayarımda da, şimdi iyi sistemli bilgisayarımda da hiçbir yavaşlama/kötüleşme yaşanmadı ki etkilentişirince daha da performans aldım. CMD üzerinden hiç denemedim. Dipnot geçiyorum. Şahsi fikrim.

Merhaba Windows'u etkinleştir yazısı nasıl kalkar diye düşünüyosanız yasal olarak nasıl kaldırabiliceğinizi anlatıyorum.
İlk önce çalıştır kısmına "Regedit" yazıyoruz.
Karşınıza çıkan dosyalardan "hkey_local_machıne" adlı dosyayı genişletiyoruz.
"Hkey_local_machıne" dosyası içindeki "System" dosyasını genişletiyoruz.
"System" dosyasında ki "currentcontrolset" dosyasını genişletiyoruz.
"Currentcontrolset" dosyasında ki "services" dosyasını genişletiyoruz.
"Services" dosyasında "svsvc" dosyasını buluyoruz ve 1 kere tıklıyoruz.

Screenshot_1.png

Hepsini yaptığınızda ekranınızın böyle gözükmesi gerekiyor:

"Svsvc" dosyasına tıkladığınızda sağda açılan klasörün içinden "start" dosyasını bulun.

"Start" dosyasına sağ tıklayığ "değiştir..." bölümüne tıklayın.

Açılan pencerede "değer verisi" kısmında "3" yazıyor olacak.

"3" yazısını silin ve "4" yapın.

Her şey tamam tek yapmanız gereken pencereyi kapatmak ve bilgisayarı yeniden başlatmak.

Merhaba Windows'u etkinleştir yazısı nasıl kalkar diye düşünüyosanız yasal olarak nasıl kaldırabiliceğinizi anlatıyorum.
İlk önce çalıştır kısmına "Regedit" yazıyoruz.
Karşınıza çıkan dosyalardan "hkey_local_machıne" adlı dosyayı genişletiyoruz.
"Hkey_local_machıne" dosyası içindeki "System" dosyasını genişletiyoruz.
"System" dosyasında ki "currentcontrolset" dosyasını genişletiyoruz.
"Currentcontrolset" dosyasında ki "services" dosyasını genişletiyoruz.
"Services" dosyasında "svsvc" dosyasını buluyoruz ve 1 kere tıklıyoruz.

Screenshot_1.png

Hepsini yaptığınızda ekranınızın böyle gözükmesi gerekiyor:

"Svsvc" dosyasına tıkladığınızda sağda açılan klasörün içinden "start" dosyasını bulun.

"Start" dosyasına sağ tıklayığ "değiştir..." bölümüne tıklayın.

Açılan pencerede "değer verisi" kısmında "3" yazıyor olacak.

"3" yazısını silin ve "4" yapın.

Her şey tamam tek yapmanız gereken pencereyi kapatmak ve bilgisayarı yeniden başlatmak.

Hocam bunu yaptığımızda bilgisayarda herhangi bir güvenlik sorunu kasma problemi ya da çökme sıkıntısı gibi problemler alma durumu var mı? Ayrıca bu şekilde kolayca yok edebiliyor isek neden bunca zamandır insanlar key alıyor ya da gerekirse orijinal Microsoft almayı seçiyor?

Hocam bunu yaptığımızda bilgisayarda herhangi bir güvenlik sorunu kasma problemi ya da çökme sıkıntısı gibi problemler alma durumu var mı? Ayrıca bu şekilde kolayca yok edebiliyor isek neden bunca zamandır insanlar key alıyor ya da gerekirse orijinal Microsoft almayı seçiyor?
hayır hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin neden orjinal key bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı