Windows'u harddiskten SSD'ye taşıma

Windows'u SSD'ye kurmak ömrünü azaltmaz mı ? Ben o yüzden sadece oyunları ve kullandığım programları SSD Kurdum.
Hocam SSD'lerin ömrü sandığınız kadar kısa değil. Sistemi SSD ye kurmanız sizin için çok daha iyi bir tercih olacaktır.

İşte bu yüzden sisteminizi bilgisayarcıya (!) emanet etmeyin diyoruz. Yani sebeplerinden birisi bu. Hakkıyla işini yapanlara lafım yok.

Neyse, buradan Windows 10, buradan da Rufus'u indirin. Aşağıdaki rehberden de Windows 10'u USB'ye yazdırıp kurulumu yapabilirsiniz. Kurulum ekranında HDD'deki tüm birimleri silmeyi unutmayın ki sonradan karşınıza iki tane Windows 10 çıkmasın.

Windows'u SSD'ye kurmak ömrünü azaltmaz mı? Ben o yüzden sadece oyunları ve kullandığım programları SSD'ye kurdum.
SSD'nin asıl amacı Windows'u kurmak, Windows'tan tam verim alabilmektir. Ömründe ciddi bir azalma olmaz.

Ayrıca ömürleri eskisi kadar da kısa değil. Mesela forumca önerilen ve F/P SSD'lerinden biri olan Crucial BX500 480 GB SSD'nin 3 yıl ve 120 TB yazma garantisi var. 3 yıl boyunca günde 109 GB veri yazabilirsiniz. 120 TB ömrü doldurduktan sonra SSD'nin garantisi bitiyor, bundan sonra SSD ne kadar çalışırsa...

Ben şu anda Windows'u, tüm oyunlarımı ve yazılımlarımı SSD'ye depoluyorum. HDD'ye de fotoğrafları, videoları ve diğer dosyaları depoluyorum. Hiçbir sorun yok. Bu arada SSD olarak 860 EVO 500 GB kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süre hayatta kalması gereken dosyaları HDD'de depolamalısınız.

Yanlış yönlendirme falan yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı