Windows'un gereksiz hantal olması

İşte linux kullanabilenlere güzel. Sizler bunu anlamıyorsunuz. Biz Windows'tan mutluyuz ve memnunuz. Linux kullanamıyoruz. Siz linux kullanıyorsunuz ve sizde linuxtan memnunsunuz. Windows'a bu yüzden, sallayıp insanları Linux'a geçirmeye çalışmayın.

Ama linux kullananlar Windows'a öcü gözüyle baktıkları için, İnsanlar Windows'tan soğuyor. Sonra biri geçip linux'a anlayamadığı için pişman olacak.
Linux kullanaıyoruz diye birşey yok. Gerçekten en küçük sorunda Linux'u silmek yerine biraz çözmeye uğraşsanız alışacaksınız.
DD komutlarını örnek verdim, yazdırma için GUI toolarda var (balenaEtcher, WOEusb...) ve tek tıkla kurulabiliyorlar.

Son düzenleme:
Sürüm düşüre düşüre nereye kadar?
Herkesde o "yılların alışkanlığı" var emin olun.

Biliyorum hocam, sistem şu an rahatça çalıştırıyor ama ileride ne olur bilemiyorum. Sürüm düşe düşe de gidebildiğimiz yere kadar artık 😀. Teknoloji konusunda da alışkanlıkları yenmek zor oluyor, küçükken babam PC'ye Linux kurup öğretirken de "Bak sudo komutu lazım" tarzı şeyler dese muhtemelen bu alışkanlıklarım Linux yönünde olurdu.

Biliyorum hocam, sistem şu an rahatça çalıştırıyor ama ileride ne olur bilemiyorum. Sürüm düşe düşe de gidebildiğimiz yere kadar artık 😀. Teknoloji konusunda da alışkanlıkları yenmek zor oluyor, küçükken babam PC'ye Linux kurup öğretirken de "Bak sudo komutu lazım" tarzı şeyler dese muhtemelen bu alışkanlıklarım Linux yönünde olurdu.
Hocam cidden önyargınızı kırıp bir bakın. Ben bu yılın başına kadar Linux'a karşı önyargılıydım, hep kötülerdim. Pop!_os'e geçtim ve Linux'a alıştım kısa bir süre sonra. Alışkanlıkları yenmek zor değil, inanın.

balenaEtcher da Windows yazdirmiyor. WoeUSB ve Ventoy yazdırıyor.
Yanına WoeUSB yazdım zaten.

Benim kanımca linux kanser eden bir şey. Kimisini etmez. Benim gibi Windows'a senelerini verip alışmış insanlar için linux mecraları sıkıntı.
Dostum sen Linux kullanaları küçüklüğünden beri Linux kullanan insanlar mı sanıyorsun?
Bende dahil neredeyse herkes Windows'a senelerini vermiş, alışmış insanlar zaten :D

Hocam cidden önyargınızı kırıp bir bakın. Ben bu yılın başına kadar Linux'a karşı önyargılıydım, hep kötülerdim. Pop!_OS'e geçtim ve Linux'a alıştım kısa bir süre sonra. Alışkanlıkları yenmek zor değil, inanın.

Pop!_OS denedim zaten hocam, tasarımı oldukça hoşuma giden gayet hızlı çalışan bir sistemdi. Oyunlarda da sıfır sorun çalışıyordu, özellikle NVIDIA ISO dosyasının olmasıyla kalbimi kazanmıştı. Ancak alışkanlıklarımı bozamadım, bazı hataları çözmenin uzun sürmesi falan derken Windows rahatlığını bulamadım ne yazık ki. İleride bir gün yeniden denerim belki ama şu an Windows devam.

Pop!_OS denedim zaten hocam, tasarımı oldukça hoşuma giden gayet hızlı çalışan bir sistemdi. Oyunlarda da sıfır sorun çalışıyordu, özellikle NVIDIA ISO dosyasının olmasıyla kalbimi kazanmıştı. Ancak alışkanlıklarımı bozamadım, bazı hataları çözmenin uzun sürmesi falan derken Windows rahatlığını bulamadım ne yazık ki. İleride bir gün yeniden denerim belki ama şu an Windows devam.
İşte hocam hataları biraz çözmeye uğraşıp terminal'i öğrenseniz Windows'un yüzüne bile bakmazsınız emin olun.
Terminal öğrenmek içinde ekstra bir uğraşa gerek yok zaten.

Bende Mint denedim. Bende de aynı durum oldu. Windows'a geri döndüm.

İşte hocam hataları biraz çözmeye uğraşıp terminal'i öğrenseniz Windows'un yüzüne bile bakmazsınız.
Terminal öğrenmek içinde ekstra bir uğraşa gerek yok zaten.
Mis gibi GUI varken terminale ne gerek var?

Mis gibi GUI varken terminale ne gerek var?
Bir öğrenin bakalım terminali, fikriniz hemen değişir.
GUI'de saçma saçma mouse oynatacağıma iki kelime yazıp işimi hallederim daha iyi. İnsanların terminale önyargısı olmasa keşke.
Bakın bende eskiden bu düşüncedeydim. Linux'u ve terminali kötülediğim bir sürü eski mesajım vardır bu forumda. Önyargımı kırıp öğrendim, mükemmel birşey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı